Lumimarja

Books

This member has not published any books.

Smashwords book reviews by Lumimarja

 • Outoja tarinoita on Jan. 07, 2013

  Outoja tarinoita Kirjoittaja: Merensuo Paula Arviointi: Irma Novellikokoelman tarinoissa on esimerkkejä siitä, kuinka ihmeellisessä maailmassa me elämme ja kuinka maailmassa tapahtuu kummallisuuksia , joita emme näe tarpeeksi läheltä, mutta emme myöskään osaa katsoa tarpeeksi kaukaa. Olemme siis sulkeneet silmämme näkemästä näitä omituisuuksia, mistä tarinat kertovat. Tarinat ovat pääosin scifiä, lukuun ottamatta rouva Elvi Huotarin tarinaa, joka on hersyvän hauska, ja hyvin raadollinen kuvaus naisesta, joka otti elämän ohjat omiin käsiinsä. Kerronta on toteutettu elävästi ja vuoropuhelua on helppo seurata, koska ote ei herpaannu kertaakaan tarinan aikana. Olisi mukava tietää, mitä rouvalle kuuluu nyt. Tarina Häntälapset edustaa nerokasta pähkäilyä evoluution omituisesta vaiheesta, kun ns. tavallisen ihmisen elinkaari on loppunut ja ihmisennäköiset ihmiset muuttuvat hännällisiksi. Lisäksi heille kasvaa räpylät ja kidukset. Tarinassa tämä on osattu kertoa siten, että siitä paistaa läpi positiivisuus: elämä korjaa vauriot ja luo uuden mahdollisuuden, vaikka sen kerran menettäisimmekin. Voi miten olisi ihana lukea kokonainen kirjasarja näistä häntäihmisistä. Kun luin Valittu -tarinan, tuntui, että joku tulee ja tarttuu hiuksiini ja minä olen Valittu – valittu juurtumaan, jotta kasvattaisin ihania, värikkäitä sulkia – mitä varten – kenelle – onko näitä Valitsijoita jossakin ihan oikeasti ja kenet meistä he valitsevat seuraavaksi? Kirjan muutkin novellit olivat mukaansatempaavia ja viihdyttäviä luettavia. Varsinkin jos pitää siitä, että niskakarvat ovat pystyssä suoranaisesta kauhusta.
 • Kirjoituksia elämästä ja mysteereistä on Jan. 19, 2013

  Minä jäin kerrassaan koukkuun kun aloitin lukemaan Kirjoituksia elämästä ja mysteereistä. Halusin aina vain jatkaa lukemista, että mitä seuraavassa blogissa oli kerrottu. Tapahtumat ovat osin arkielämää, mutta mukana on aina jotain, mikä tuntuu jännittävältä. Luontoretkien kuvaus sykähdyttää sydäntä, haluan mennä salapoluille tutkimaan mitä niiltä löytyy.
 • Kirjoituksia elämästä ja mysteereistä on Feb. 12, 2013
  (no rating)
  Luin vuoden 2007 merkinnät laskematta kirjaa välillä käsistäni. Merkinnöistä selviää kuka on suomentanut mm kirjan jota ei huolittu Suomen kirjastoihin. Ja kuinka kirjailija/kääntäjä perusti "pahamaineisen kustantamon". Vastapainona merkinnöissä on uskomattoman koukuttavasti kerrottu luontokuvauksia pitkiltä kävelyretkiltä, joista kirjailija haki ratkaisut välillä liki ylivoimaisia ongelmiin.
 • Kirjoituksia elämästä ja mysteereistä on Feb. 12, 2013

  Suosittelen!
 • Taming Brad on April 21, 2013

  Please, more......
 • Punainen dombrakirja on Oct. 11, 2013

  Punainen dombrakirja on kirjailijan kynän paperille suoraan ajatuksista automaattisesti tuottama ajatusten virta. Ensimmäisellä lukukerralla en ymmärtänyt, mistä kirjassa on kysymys. Ajatukset pompahtelivat iloisesti kuin rinnat teepaidan alla, asiat hyppelivät "aasinsiltojen kautta" maailmojen synnystä arkiseen työvoimatoimiston toimihenkilöiden äänensurinaan. Kiinnostuin parin kuukauden päästä kirjasta uudelleen. Mysteerin etsintä - dombra, mitä ihmettä? Kirjailija etsii mysteeriin vastausta. Mikä mysteeri? Aloin seurata dombran viettelystä kirjailijaan, aloin ymmärtää lukemaani. Kyseessä on henkisen kasvun eteneminen vaiheeseen, joka vaatii etsimään vastausta kuka, mikä minä olen. Kirjailijan tekstistä saa selkeästi selvän, että mysteeriin on löytynyt vastaus. Kirjailija saa dombransa. Luin kirjan kolmannen kerran ja vielä neljännen. Olen kuullut dombran kutsun.