Iris Versluis

Biography

Sinds 2009 houdt Iris Versluis zich serieus bezig met het schrijven van verhalen. Het liefst schrijft ze historische verhalen met een fantasy element, maar ze kan ook genieten van uitstapjes naar science fiction of urban fantasy. Om inspiratie op te doen, struint ze graag rond op vlooienmarkten of in antiekzaken, op zoek naar bijzondere boeken en voorwerpen.

Ze deed mee aan diverse schrijfwedstrijden en behaalde o.a. de derde plek bij de Fantasy Strijd Brugge 2012 en werd tweede bij Fantastels 2012. Haar verhaal Teken van leven werd geselecteerd voor de EdgeZero bundel 2016 met daarin de beste genreverhalen van dat jaar. Om haar schrijfkunsten verder te ontwikkelen, volgde ze diverse workshops, o.a. bij Tais Teng en Thomas Olde Heuvelt. Ze was tevens jurylid bij de 2017 editie van de verhalenwedstrijd Trek Sagae.

Haar verhalen zijn gepubliceerd in diverse bundels waaronder Grenzeloze fantasie, Fantastisch Strijdtoneel III en IV en Historische Verhalen 2017, 2018 en 2019. In 2020 verscheen haar eerste jeugdverhaal de Tempel van Amon als Vlaams Filmpje bij Uitgeverij Averbode.

In 2020 heeft Iris Versluis de website Verhalen uit het Verleden opgericht met als doel jong en oud te laten genieten van de vele bijzondere gebeurtenissen en personen die de geschiedenis rijk is.

Iris Versluis is a Dutch author who caught the writing bug in 2009 and hasn’t stopped writing since. She loves to write historical stories with a fantasy twist, but also enjoys writing stories in other genres such as science fiction and urban fantasy. For inspiration, she often visits flea markets or antique shops, looking for special books or objects. She competed in various Dutch short story contests and took second place in Fantastels 2012 and third place in the Fantasy Strijd Brugge 2012. Her stories are published in various Dutch anthologies.

Where to find Iris Versluis online

Books

Beatrix
Price: Free! Words: 4,550. Language: Dutch. Published: December 28, 2022 . Categories: Fiction » Biographical, Fiction » Historical » Victorian
Lake District, 1890. Beatrix Potter is met haar ouders op vakantie in het Lake District waar ze geniet van de natuur en het maken van tekeningen. De vakantie lijkt nog beter te worden als eerwaarde Rawnsley op bezoek komt. Hij is net zo gek op de natuur als Beatrix en kent de uitgeverswereld. Is dit Beatrix haar kans om uitgegeven te worden?
De visioenslang
Price: Free! Words: 7,170. Language: Dutch. Published: March 20, 2022 . Categories: Fiction » Fantasy » Historical, Fiction » Historical » Ancient
Copán, 743. Tijdens het jaarlijks knopenritueel probeert de maangodin een belangrijke waarschuwing te geven aan koningin Yixian. Haar woorden gaan echter verloren in het tumult dat regen- en dondergod Chac veroorzaakt. Yixian maakt zich ernstig zorgen, wat staat er te gebeuren? In dit historische verhaal met een vleugje magie wordt de lezer meegenomen naar de bijzondere wereld van de Maya's.
De Apis
Price: Free! Words: 6,890. Language: Dutch. Published: November 13, 2021 . Categories: Fiction » Historical » Ancient
Oude Egypte, 142 v.Chr. Van herder tot hogepriester, iedereen is opgetogen. Er is een stiertje geboren dat alle kenmerken heeft van de heilige Apis stier. In het paleis is echter niet iedereen blij met dit nieuws. Als Merab, de verzorger van de toekomstige Apis, een verontrustende waarschuwing krijgt, zet hij alles op alles om het stiertje veilig te laten opgroeien, maar is het voldoende?
Suffragette
Price: Free! Words: 4,110. Language: Dutch. Published: July 16, 2021 . Categories: Fiction » Historical » United Kingdom, Fiction » Biographical
London, 1914. Ontmoet Mary Richardson, een fanatieke suffragette die zich door niets of niemand in de weg laat staan in haar strijd voor vrouwenkiesrecht. Als haar grote voorbeeld en inspirator Emmeline Plankhurst wederom wordt opgepakt en gevangen wordt gezet, begaat ze een daad die velen te ver vinden gaan.
Bevervellen en Indianen
Price: Free! Words: 6,020. Language: Dutch. Published: May 13, 2021 . Categories: Fiction » Historical » Colonial America, Fiction » Adventure » Travel
Fort Oranje, 1634. Harmen Meyndertszoon van den Bogaert is naar Amerika gereisd om daar zijn fortuin te zoeken. Het gaat hem voor de wind totdat de handel in bevervellen met de inheemse bevolking tot stilstand komt. Harmen wordt op een gevaarlijke expeditie gestuurd tot diep in het gebied van de indianen.
Liefde tussen erts en steen
Price: Free! Words: 5,040. Language: Dutch. Published: March 20, 2021 . Categories: Fiction » Historical » General, Fiction » Romance » Historical » General
Cornwall, 1850. De mijnindustrie in Cornwall draait een topproductie. De mannen gaan ondergronds maar het zijn vrouwen die veel van het werk bovengronds verrichten. In deze wereld van stof, gruis en gevaar, speelt zich een tragisch liefdesverhaal af.
De vlucht van een vrijdenker
Price: Free! Words: 5,240. Language: Dutch. Published: January 23, 2021 . Categories: Fiction » Historical » General, Fiction » Biographical
Holland, 1668. Adriaan Koerbagh is één van de eerste verlichtingsdenkers. Zijn ideeën over de rede, God en kerk vallen echter niet bij iedereen in goede aarde. Als de drukker van zijn nieuwe boek Ligt het manuscript doorspeelt aan de autoriteiten, verandert Adriaan van wetenschapper in voortvluchtige. Lukt het hem om een vrij man te blijven?
Charlotte
Price: Free! Words: 5,050. Language: Dutch. Published: December 12, 2020 . Categories: Fiction » Historical » Victorian, Fiction » Biographical
Nerveus arriveert de veertienjarige Charlotte Brontë op haar nieuwe kostschool Roe Head. Geplaagd door heimwee en geesten uit verleden probeert ze zich staande te houden tussen meisjes die rijker, knapper, en meer ontwikkeld zijn dan zij. Zal ze zich ooit thuis kunnen voelen op deze school?
Breekbaar
Price: Free! Words: 7,480. Language: Dutch. Published: October 17, 2020 . Categories: Fiction » Historical » Ancient
Memphis, Oude Egytpe, 921 v.Chr. Er heerst grote vreugde in het huis van Nekhtamin als zijn vrouw een prachtige jongen ter wereld brengt. De jonge bediende Bakmut heeft de eer om de kleine Ptahmes te mogen verzorgen. Al snel slaat het geluk om in verdriet als het kleine mannetje onophoudelijk blijft huilen. Wat is er met hem aan de hand?
De ijsbreker
Price: Free! Words: 5,380. Language: Dutch. Published: September 5, 2020 . Categories: Fiction » Historical » General
Amsterdam, 1763. Bijtende kou heeft Amsterdam in haar greep. Het ijs in de grachten en Amstel is zo dik dat de waterschuiten niet meer kunnen uitvaren om schoon drinkwater te halen. In deze barre omstandigheden is Pieter wanhopig op zoek naar werk om het al duurder wordende water te kunnen betalen. Lukt het hem op zijn gezin in leven te houden?
Jane
Price: Free! Words: 5,570. Language: Dutch. Published: July 25, 2020 . Categories: Fiction » Historical » Regency, Fiction » Biographical
Steventon, 1783. Leer in dit verhaal een verrassende kant kennen van de jonge Jane Austen. Het is een koude, donkere nacht als Jane’s broer Francis haar uit bed komt halen. Francis vertrekt binnenkort naar zee en wil zijn zus meenemen op een laatste avontuur. Jane stemt enthousiast in maar als Francis onthult wat ze gaan doen is het nog maar de vraag of het wel een geslaagde dag gaat worden.
Nonnen en geuzen
Price: Free! Words: 5,080. Language: Dutch. Published: June 27, 2020 . Categories: Fiction » Historical » Renaissance
Weert, 1566. De beeldenstorm raast over Nederland. De jonge non Bernardine maakt zich grote zorgen. Er zijn mannen in de stad gesignaleerd die komen stormen. Kan ze haar klooster en medezusters behoeden voor de vernielingen en het brute geweld?
Olifantentranen
Price: Free! Words: 4,810. Language: Dutch. Published: December 31, 2017 . Categories: Fiction » Fantasy » Contemporary
Na twintig jaar komt Ekaja terug in haar geboortedorp, een plek waar mensen en olifanten vredig samen leven. Getergd door beelden uit haar verleden probeert ze haar wetenschappelijke missie ten uitvoer te brengen.
Fotomoment
Price: Free! Words: 8,120. Language: Dutch. Published: December 29, 2015 . Categories: Fiction » Horror » General, Fiction » Fantasy » Contemporary
(4.00 from 1 review)
Tim is erg in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst voor zijn verzameling oude camera’s. Als de secretaresse op zijn werk een foto van Tim neemt met de oude camera, is dat de eerste in een reeks van wel heel bijzondere foto’s. Dit verhaal behaalde de vierde plaats bij de verhalenwedstrijd Fantastels (2014).
Stone Guardian
Price: Free! Words: 7,310. Language: English. Published: February 15, 2015 . Categories: Fiction » Fantasy » Historical, Fiction » Historical » Paranormal
(5.00 from 1 review)
During the yearly ritual for the Cireara, protectors of the standing stones, Sila’s big sister will make an extraordinary sacrifice. When during the ritual the yellow haired men attack, the future of Sila’s people and of the standing stones is seriously jeopardized. The story is inspired by the Avebury stone circle and the West Kennet Long Barrow burial mound.
Steenbeschermster
Price: Free! Words: 7,200. Language: Dutch. Published: February 15, 2015 . Categories: Fiction » Fantasy » General, Fiction » Historical » Paranormal
(5.00 from 1 review)
Tijdens het jaarlijkse ritueel voor de Cireara, beschermsters van de staande stenen, zal de grote zus van Sila een buitengewoon offer brengen. Als tijdens het ritueel een aanval van de geelharen plaatsvindt, komt de toekomst van Sila’s mensen en de staande stenen in groot gevaar.
Passie uit het verleden
Price: Free! Words: 10,560. Language: Dutch. Published: December 29, 2014 . Categories: Fiction » Fantasy » Historical, Fiction » Romance » Paranormal » General
Tijdens de Tweede Wereldoorlog leert Eveline wat liefde is. Een liefde die zo krachtig is, dat Rosalie, een jonge vrouw in onze huidige tijd, er op een onverwachte manier mee wordt geconfronteerd.

Iris Versluis' tag cloud

1566    1850    18e eeuw    adriaan koerbagh    amsterdam    animal story    animals humans    apis    armoede    austeninspired    avebury    avontuur    bal maiden    balspel    beatrix potter    beeldenstorm    benjamin bunny    bevervellen    biografie    black friday    bronte sisters    burial mound    camera    charlotte bronte    cleopatra    copan    cornwall    cultus    dagboek    dagelijks leven    de rede    dierverering    edwardian    egyptische goden    elephant    emancipatie    emeline pankhurst    engeland    familie    fantastels    fantasy    foto    geboorte    geesten    george austen    geschiedenis    geuzen    goddess    godin    grachten    grafheuvel    grote vorst    harmen meyndertszoon van den bogaert    healing power    heilige stier    historie    historisch    history    horror    ijsbreker    indianen    intrige    iris versluis    jack and alice    jane austen    jane eyre    jonge jaren    jungle    klooster    kostschool    lake district    liefde    magic    magie    magische rituelen    market garden    mary richardson    maya    mijnindustrie    moed    moederliefde    mohawk    mythologie    natuur    nederland    nederlands    nederlandse geschiedenis    nederlandse taal    nieuw amsterdam    nonnen    offer    oneidas    ongeluk in mijn    opoffering    oude egypte    oude goden    peter rabbit    primitive life    ptomelaeus    regency    right to vote    ritual    ritueel    rituelen    rokeby venus    romantiek    sacrifice    schrijfster    spanning    spinoza    steencirkel    stone circle    suffragettes    the beautifull cassandra    urban fanasy    verhalen uit het verleden    verlichting    verlichtingsdenkers    vintage    votes for women    vriendschap    wereldoorlog    west indische compagnie    wspu    zestiende eeuw    zeventiende eeuw   

Smashwords book reviews by Iris Versluis

  • De Koperen Oase on Feb. 15, 2015

    Mooi verhaal waar je na het lezen van de laatste zin nog even over na blijft denken. Een sfeervolle SF vertelling. Mike's reactie op het commentaar van de juryleden van Fantastels vormt een leuk extraatje.