Kirsten Van Malderen

Biography

Kirsten Van Malderen werd geboren in 1982 te Gent. Haar liefde voor Gent kreeg ze mee van haar geliefde grootvader die zich intensief bezighield met het verzamelen van alles wat er over Gent te boek verscheen. Na zijn overlijden liet zijn dochter, Kirstens mama, hem verder leven in deze passie.
Kirsten studeerde in 2006 af als Germaniste Engels-Nederlands.
Ze woont in Gent met haar echtgenoot en dochtertje vlakbij de plaats waar het personage Angélique woont en Albéric werkt. Dit is tevens de omgeving waar de schrijfster haar voorouders leefden.
Hoewel ze er altijd van droomde een roman te schrijven, vond ze er pas de tijd en inspiratie voor tijdens haar moederschapsrust.

Where to find Kirsten Van Malderen online

Facebook: Facebook profile

Where to buy in print


Books

Cuberdons met lavendel
Price: $8.99 USD. Words: 54,500. Language: Dutch. Published: May 29, 2014 by De Scriptomanen. Categories: Fiction » Historical » Victorian, Nonfiction » History » War
Tegen de achtergrond van de Wereldtentoonstelling in Gent (1913) en de Eerste Wereldoorlog die eraan zit te komen, ontspint zich een hartstochtelijke romance tussen een weesjongen en de dochter van een welgestelde burger. Kirsten Van Malderen baseerde haar historische roman op maandenlang opzoekingswerk, zodat feiten en fictie harmonisch samengaan in dit beloftevolle debuut.

Kirsten Van Malderen's tag cloud