Kudret Hoxha

Publisher info

A former librarian in his native Albania, now retired, K.S.Hoxha is currently immersed in religious studies and translation of the Koran. He lives in the city of White Plains, New York.

Publisher of

Hazretit Muhammed Alejhisselam
Price: Free! Words: 4,330. Language: Albanian. Published: February 24, 2015 by Kudret Hoxha. Categories: Poetry » Spiritual
Këto vargje, në përmasat e një poeme epike, i bëjnë jehonë figurës së Profetit Muhammed Alejhisselam (Paqja qoftë me Të!), thellësisht humane dhe po aq madhështore, siç ka qenë në të vërtetë, simbol mëshire, barazie dhe drejtësie për njerëzimin.
Kurani
Price: Free! Words: 122,250. Language: Albanian. Published: September 9, 2014 by Kudret Hoxha. Categories: Nonfiction » Religion & Spirituality » Islam / Koran & Sacred Writings, Essay » Literature
Ky është një përkthim letrar, bashkëkohor dhe besnik i Kur’anit të Shenjtë në gjuhën shqipe nga Myfti Salih Ferhat Hoxha (1917-1995), klerik dhe intelektual prominent në Shqipëri. Kurani është horizont i hapur për të gjithë.

Books

Antologji e Kur'anit
Price: Free! Words: 190,300. Language: Albanian. Published: May 29, 2019. Categories: Nonfiction » Religion & Spirituality » Islam / Koran & Sacred Writings, Essay » Literature
Në këtë antologji janë pasqyruar ajete e sure si hyrje në tematikën e Kur'anit sipas shqipërimit nga Myfti Salih Ferhat Hoxha.

Kudret Hoxha's tag cloud