Lambert J. Giebels

Biography

Dr Lambert J. Giebels (1935-2011) was politicoloog, jurist en historicus. Tijdens het kabinet Den Uyl (1973-1977) zat hij voor de PvdA in de Tweede Kamer. Daarna werd hij schrijver. Giebels schreef de verhalenbundel Taboe op Bali over zijn ervaringen als ontwikkelingswerker in Indonesië. Tegelijk kwam Ontwikkeling van het democratisch denken uit, later uitgegeven als De geschiedenis van de democratie. Giebels beschouwde dit werk als zijn magnum opus. Daarna legde hij zich toe op biografieën. In 1995 promoveerde hij op zijn biografie van de eerste naoorlogse premier Louis Beel. Beel kreeg de taak de Greet Hofmans-affaire op te lossen. Daarna volgde de tweedelige, wetenschappelijke biografie van Soekarno en De Greet Hofmans-affaire. Giebels overleed op 12 oktober 2011 op 76-jarige leeftijd. Een jaar later kwam postuum zijn laatste boek uit: Hitler als kunstenaar.

Books

De Greet Hofmans-affaire
By
Price: $7.99 USD. Words: 96,890. Language: Dutch. Published: April 27, 2013 by Fosfor. Category: Nonfiction » History » European
De Greet Hofmans-affaire is de beruchte hofkwestie waarin een eenvoudige gebedsgenezeres het voortbestaan van het Nederlandse koningshuis in gevaar bracht. Lambert J. Giebels (1935-2011) was de eerste historicus die deze affaire in zijn geheel in kaart heeft weten te brengen.

Lambert J. Giebels’s tag cloud