Mike Jansen

Publisher info

Mike has published flash fiction, short stories and longer work in various anthologies and magazines in the Netherlands and Belgium, including Cerberus, Manifesto Bravado, Wonderwaan, Ator Mondis and Babel-SF and Verschijnsel anthologies such as Ragnarok and Zwarte Zielen (Black Souls).

Obviously he lives in the Netherlands, in Hilversum which is close to Amsterdam. He has won awards for best new author and best author in the King Kong Award in 1991 and 1992 respectively as well as an honorable mention for a submission to the Australian Altair Magazine launch competition in 1998

More recent publications in various English language ezines and anthologies.
http://www.meznir.info

======================= NEDERLANDS =======================
Mike heeft Flash Fiction, korte verhalen en langer werk gepubliceerd in verschillende verhalenbundels en bladen in Nederland. Daaronder de magazines Cerberus, Wonderwaan, Ator Mondis en de Babel-SF en Verschijnsel verzamelbundels zoals Ragnarok en Zwarte Zielen. Vanaf 1991 is Mike aan het schrijven geweest aan verschillende korte verhalen en is hij begonnen aan zeven romans. Die allemaal niet af kwamen om uiteenlopende redenen. Daarnaast heeft hij in verschillende King Kong Award en Millennium Prijs Jury's gezeten en heeft hij samen met Roelof Goudriaan een jaar of tien aan Babel Publications gewerkt.

In 1991 won hij de Rob Vooren prijs voor beste nieuwe auteur en in 1992 de King Kong Award voor beste korte verhaal, samen met Paul Harland. In 2012 won Mike zowel de jury- als de publieksprijs in de Baarnse Cultuurprijs en de Thor Verhalenwedstrijd van het SaBi Verhalenforum. Daarnaast won hij de Fantastels 2012 award.

Na een schrijfhiaat van zo’n tien jaar schreef Mike eind 2011 zijn debuutroman, De Falende God, een breed opgezette dark fantasy roman, eerste deel van een pentalogie. Het tweede deel ‘In Schaduwen van Weleer’ verscheen in de loop van 2012 bij Verschijnsel.
Meer recent schrijft hij ook veel in het Engels en publiceert op de Engelse markt voor bladen en verzamelbundels, mede omdat daar in Nederland niet genoeg ruimte voor is.
Een bezigheid die hij ook weer heeft opgepakt is het hoofdredacteursschap voor uitgeverij Verschijnsel (de voortzetting van Babel Publications), waar zijn voornaamste aandachtsgebied de e-publicatie-markt is.

Hij woont in Hilversum met zijn gezin en naast schrijven werkt hij ook nog wel eens voor een cutting edge technologiebedrijf en doet dat redelijk internationaal.

Where to find Mike Jansen online

Where to buy in print

Smashwords book reviews by Mike Jansen

 • Schaduwstrijd on Nov. 16, 2011

  In een grijs verleden heb ik dit boek een keer gelezen van de bibliotheek. Toen vond ik het al een goed boek met een lekkere donkere setting en vooral hele menselijke hoofdpersonen met al hun fouten en tekortkomingen. Het eboek heb ik op basis daarvan aangeschaft om nog eens op mijn gemak op de ereader terug te lezen. Ik hoop dat binnenkort het vervolg ook als eboek verschijnt.
 • The Making of an Indie Writer on Nov. 25, 2011

  Thanks Kim, very recognizable even if I'm over in Europe. I think your essay will resonate with many good authors who have struggled with the traditional publishing model.
 • De Smashwords Stijlgids on Dec. 22, 2011

  Voor alle Nederlandse schrijvers die gebruik willen maken van Smashwords is dit een verplicht boek. Ik weet dat dat er redelijk wat zijn, dus het werd hoog tijd dat er een vertaling kwam. Toen Mark vroeg of iemand uit Nederland dat kon doen, deed ik dat dan ook met plezier. Met deze gids is vrijwel iedereen in staat zelfstandig een goed opgemaakt document aan Smashwords aan te bieden zodat het vervolgens naar alle markten gedistribueerd kan worden. Mochten er toch nog vragen of opmerkingen zijn (of verbeteringen!), via mijn auteurspagina van Smashwords ben ik te bereiken en ik help collega auteurs graag! Mike Jansen Vertaler van de Smashwords Stijlgids
 • Grizzly on April 19, 2012

  Een kort en mooi verhaal waarin de emoties van een jongen en de relatie met zijn vader worden verteld. Soms is het verbazingwekkend hoeveel je in zo'n kort stuk kunt overbrengen.
 • De hondjes van Etretat on April 29, 2012

  Een heel kort verhaal, maar wel lekker wrang en bizar. Voor mijn gevoel liep het hier en daar niet helemaal lekker, maar da's mijn hele persoonlijke mening! Erg geschikt voor een verloren kwartiertje ergens onderweg. Aanrader ;)