Miltiadis Moschos

Biography

Γεννημένος το 1954 σε μια γειτονιά του Πειραιά, απ' όπου, σαν ένας μικρός Λιμενάρχης, έβλεπα καθημερινά ό,τι έμπαινε και έβγαινε στο λιμάνι. Από βαρκούλες έως τεράστια κρουαζιερόπλοια.
Τα βράχια είχαν γίνει το δεύτερο σπίτι μου όλο το καλοκαίρι, εκεί όπου μετρούσαμε τα μπάνια και τα βγάζαμε περισσότερα από όσες είναι οι μέρες του καλοκαιριού, ένα το πρωϊ, ένα το μεσημέρι, ένα το απόγευμα, τρία κάθε μέρα!
Εκεί όπου βουτούσαμε και πιάναμε μύδια που τα τρώγαμε επί τόπου, πράγμα που αν το κάνεις τώρα, θα καταλήξεις με δηλητηρίαση.
Από τότε έχω και τις πρώτες γραπτές μου αναφορές, γύρω από τέτοια παιδικά χρόνια. Τώρα που κοιτάω αυτά τα χειρόγραφα, βλέπω πόσο διαφορετικά μεγαλώνει η κάθε γενιά. Δεν λέω ότι τότε ήταν καλύτερα, δεν μπορώ να το διευκρινίσω αυτό, όσο και αν προσπάθησα.
Πώς να κρίνεις το γεγονός, ότι τα μπιφτέκια που έφτιαχνε η μάνα σου τότε, είχαν 3 κιλά ψωμί και μισό κιλό κιμά, ή το ότι τα ρούχα που φορούσαμε ήταν πάντα πιο στενά ή πάντα τεράστια για το σώμα μας!
Βλέπεις το άλλο αγοράκι απ' όπου προερχόταν το ρούχο ήταν πάντα πιο αδύνατο ή πιο παχύ από σένα.
Έτσι, όλα αυτές οι εικόνες είναι αποτυπωμένες πάνω σε χαρτιά της εποχής εκείνης, έτοιμα να διαλύσουν από την πολυκαιρία.
Κάποια στιγμή πρέπει να μπω στη διαδικασία της αντιγραφής των, για να μη χαθούν οριστικά.
Το γράψιμο αυτών των ιστοριών υποψιάζομαι, ότι θα είναι ένα πολύ καλό ταξίδι στον χρόνο.

Smashwords Interview

Ποιά είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση στο γράψιμο για σας;
Είναι ότι μπορείς να συνθέτεις φανταστικούς κόσμους και χαρακτήρες.
Ποιά είναι η επόμενη δουλειά;
Τώρα "δουλεύω" πάνω στην πολιτεία του Πλάτωνα. Ο Πλάτωνας δεν κατάφερε να δει σε κάποια πόλη να εφαρμόζονται οι Νόμοι της "Πολιτείας" του.
Εγώ μέσα από ένα διήγημα εγκαθιστώ μια τέτοιου είδους Πολιτεία.
Read more of this interview.

Where to find Miltiadis Moschos online


Books

Νησάκια εντέχνως ξεχασμένα
Price: $1.99 USD. Words: 15,640. Language: Greek. Published: November 23, 2018. Categories: Fiction » Literature » Literary
Πατάμε πάνω σε θρύμματα τζαμιών. Σηκώνουμε το κεφάλι, από πάνω μας χάσκει το κουφάρι του φάρου, και τότε καταλαβαίνουμε, ότι αυτά τα τζάμια έπεσαν από εκεί. Πηγαίνουμε και πάλι πιο κοντά, στον νεκρό άντρα, τον παρατηρούμε, δεν μπορεί να το πιστέψει ανθρώπινος νους. Η μια πλευρά του κορμιού, καρβουνιασμένη. Δεν έφτανε που του άνοιξε το κεφάλι στα δύο, αλλά προσπάθησε και να τον κάψει.
Καλλίπολις
Price: $1.99 USD. Words: 31,550. Language: Greek. Published: November 8, 2018. Categories: Fiction » Historical » Ancient
Η Πολιτεία του Πλάτωνα δεν εφαρμόστηκε ποτέ, οπότε δεν ξέρουμε αν ήταν μια ουτοπία ή μια καλή ιδέα. Και αφού η Ιστορία δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί τέτοια πόλη, αυτό θα γίνει πραγματικότητα μέσα από αυτό το διήγημα. Το ιστορικό πείραμα γίνεται στην Καλλίπολη στην κάτω Ιταλία το 365 π.Χ. Ο κεντρικός ήρωας του διηγήματος δεν είναι ένα άτομο, αλλά το σύνολο των αποίκων της πολιτείας.
Μια ανάσα από την Ιστορία
Price: $1.99 USD. Words: 57,380. Language: Greek. Published: October 27, 2018. Categories: Nonfiction » History » Ancient
Όσα αναφέρονται εδώ, δεν είναι παρά μια μικρούλα «ανάσα» μέσα στην Ιστορία. Πραγματεύεται κομμάτια της Ιστορίας από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τους Βαλκανικούς Πολέμους. Δεν είμαι Ιστορικός, μάλλον ερευνητής των Ιστορικών γεγονότων. Τα θέματα που αναπτύσσονται δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Είναι αυτοτελή κομμάτια της Ιστορίας, που κατανέμονται στα αντίστοιχα κεφάλαια.

Miltiadis Moschos' tag cloud

Miltiadis Moschos' favorite authors on Smashwords

Niovi Lyri
Latest book: Η Πόλη της Μελάνης. Published July 3, 2018. (3.00 from 1 review)

Smashwords book reviews by Miltiadis Moschos

 • Ο Ένας και η Μία on Nov. 09, 2018

  Με πολύ λίγα λόγια, περιγράφεις την ωμή αλήθεια.
 • Η Πόλη της Μελάνης on Nov. 10, 2018

  Βιβλίο που με έκανε να θέλω να διαβάσω κι' άλλο. Φανταστική η πλοκή του. Το μόνο μειονέκτημα - αν μπορεί να ειπωθεί έτσι - τα πολλά ονόματα ανθρώπων και τόπων που χρησιμοποιούνται. Στο σύνολο του είναι αξιόλογο.
 • Το Ασημένιο Ρόδο on Nov. 15, 2018

  πολύ ωραία δομημένο
 • Το άρμα του Ήλιου on Nov. 25, 2018

  Μια ιστορία που σε κρατάει μέχρι το τέλος σε εγρήγορση! κυρία Συνοδινού η φαντασία σας οργιάζει!