Negoslava Stanojević

Biography

Diplomirani ekonomista, novinar, bloger

Negoslava Stanojević je diplomirani ekonomista školovan u vreme važenja socijalističkih principa i njihovog primata, zajedno sa politikom, nad ekonomijom i nad svakom drugom naukom.

Manje zbog toga, a više zato što je još od prvih slova zaljubljenik u pisanu reč, po diplomiranju je počela da se bavi novinarstvom i to je, i pored svih izleta u turističke i marketinške vode, njeno osnovno i trajno zanimanje. Hobi, ljubav i posao – tri u jednom.

Osnivač je dva popularna bloga – negoslava.blogspot.com, na kojem piše o aktuelnim temama iz naše svakodnevice i negoslava.wordpress.com, specifičnom po pričama na zaplanjskom dijalektu. Posebno je prepoznatljiva po intervjuima sa zanimljivim ličnostima iz zemlje i regiona, koje je široj, ne samo stručnoj javnosti, približila na svoj specifičan način.

Autor je zbirke zaplanjskih priča „Jošte čekam taj reč da mi rekne“, knjige objavljene krajem 2014. godine koja je ovaj siromašan, pasivan kraj na jugu Srbije približila velikom broju ljudi, koji nikada nisu čuli za Zaplanje.

Where to find Negoslava Stanojević online

Books

Kaleidoskop za uspavanku
Price: Free! Words: 32,230. Language: Serbian. Published: December 28, 2015 by TrueDesignSR. Categories: Fiction » Literature » Literary, Fiction » Romance » Short stories
(5.00 from 3 reviews)
Zbirka priča „Kaleidoskop za uspavanku“ je skup priča koje su, po proceni autora i po komentarima čitalaca, najviše dotakle njihovu dušu. Bilo time što su u njima izazvale neke možda davno potisnute emocije, bilo da su ih naterale da se zamisle, da se nasmeju ili rasplaču, bilo time što su im pomogle da dođu do odgovora za kojima su dugo bezuspešno tragali.

Negoslava Stanojević's tag cloud