Szabolcs Radnóthy

Biography

Az egyetem közeledtével három irányon gondolkoztam: pszichológia, pedagógia, építészet. 2000 karácsonyán, a Vörösmarty téri vásáron egy szakállas úr lépett oda hozzám, aki, miután megtudta, mik a terveim, építészmérnökként mutatkozott be és egy, a lányáról készült igazolványfotót elővéve mesélt nekem róla és a szakmáról. 2009-ben elvégeztem tehát a BME tervezőmérnöki karát, de a Pozsonyi Piknik rendezvényén egy grafológus hölgy azt mondta, írjak, mert van hozzá érzékem. Ehelyett inkább belefogtam dédnagyapám házának felújításába, hogy ott a világ minden tájáról megpihenhessenek a vendégek, és miközben bontott tégla után vadásztam a faluban, mocorogni kezdett bennem a pszichológia és a pedagógia. Hogy kielégítsem ez irányú érdeklődésemet, belekezdtem egy blogba, amely olyan témákat boncolt, amiken az ember a villamoson ülve, üresjáratában foglalkozik csak, egyébként nincs ideje, figyelme rá. A blog végül kutatómunkává, az írás örömforrássá vált, mindezzel párhuzamosan pedig képek, szavak, hangulatok jelentek meg a fejemben, amihez már jegyzetfüzet is kellett. Aztán szépen összeállt minden.

Végre megfejtettem, hogy miért figyelem kiskorom óta tüzetesen a környezetemet. Utcákat, embereket, várost. Nem csupán azért, mert szeretnék egy szebb és rendezettebb környezetet, hanem mert érdekel a történetük. Idő kellett ahhoz, hogy eleget megismerjek, és ezekből levonjam a tanulságokat. A könyvem születése előtti évben fedeztem fel, hogy bizonyos történetek ismétlődnek, másnál is megjelennek, csak más kontextusban. Amikor mélyebben belementem ennek a megértésébe, egyszer csak elfogott az örömmámor. Megértettem valamit, és éreztem: ezt másnak is hozzáférhetővé kell tegyem. Így született meg az első könyvem, és ennek hatására formálódik a második.

Reméljük a grafológus nem tévedett.

Where to find Szabolcs Radnóthy online


Where to buy in print


Books

A hullámlovas
Price: $2.99 USD. Words: 25,600. Language: Hungarian. Published: December 13, 2015. Categories: Fiction » Themes & motifs » Psychological, Fiction » Visionary & metaphysical
Hősünk átlagos irodista egy átlagos városban. Élete rutinszerű szürkeségben telik, amikor egyik nap egy cetlit talál a vigaszdíjként megvásárolt, porlepte szörfdeszkáján. Azt hiszi, csak tréfa, de a rajta szereplő rövid, két soros üzenet igazi telitalálat. Értetlenségét legyőzi a kíváncsiság, és amikor eszébe jutnak az utcájában végigmenő távhővezetékek, úgy dönt, hogy rálép a deszkára.

Szabolcs Radnóthy's tag cloud