Jack Schlimazlnik

Biography

Jack debuteerde in 2010 in het genre van de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur, eindigde daarna regelmatig hoog bij diverse schrijfwedstrijden. Publiceerde onder meer in Pure Fantasy en Wonderwaan.

Smashwords Interview

Waarom werd je een onafhankelijke auteur op Smashwords?
Mijn eerste boek op Smashwords was uit onvrede met de gang van zaken bij een andere uitgever, Erya Media. Als ik niets aan een publicatie zou overhouden, niet eens een auteursexemplaar, dan wilde ik dat de lezers mijn verhalen gratis zouden kunnen lezen.
Verder publiceer ik hier verhalen waar ik in Nederland geen grote markt voor zie.
Hoe benader je het omslagontwerp?
Voor een e-boek is een helder ontwerp nodig, details zijn immers niet zichtbaar. Bij voorkeur is de titel goed leesbaar, dat vraagt om een min of meer egale kleur waarbij er een goed contrast is tussen belettering en achtergrond. De afbeelding moet nieuwsgierig maken of duidelijk aangeven wat voor soort boek het is.
Read more of this interview.

Where to find Jack Schlimazlnik online


Books

Horrorwinter
Price: $6.99 USD. Words: 79,080. Language: Dutch. Published: November 26, 2015. Categories: Fiction » Horror » General
Dit boek bevat korte verhalen met als centrale thema's 'winter' en 'horror'. Maak kennis met Sinterklaasgruwelen, de magie van de kerstnacht, de duistere machten in de donkere dagen. Hou warme chocomel en speculaas gereed voor de juiste leeservaring.
Beknopte gids voor het reizen per stoomtrein
Price: Free! Words: 6,520. Language: Dutch. Published: June 24, 2014. Categories: Nonfiction » Travel » Specialties & interests, Nonfiction » Transportation » Railroads / History
In deze beknopte gids leest u wat u moet weten wanneer u met een stoomtrein wilt reizen.
Hier en daar een bui
Price: Free! Words: 1,350. Language: Dutch. Published: April 24, 2014. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een eenzaam en verward wezen gaat zijn intuïtie achterna.
Return To Sender
Price: Free! Words: 2,770. Language: English. Published: July 23, 2013. Categories: Fiction » Science fiction » Space opera, Fiction » Science fiction » Steampunk & retropunk
(3.00)
Who could have thought that a spaceship delivering mail could be involved in the Marsian Revolution? This short story is set in the SonSyst of the Leuvenhook Universe.
De halszaak
Price: $9.99 USD. Words: 3,750. Language: Dutch. Published: May 14, 2013. Categories: Fiction » Horror » Weird fiction, Fiction » Alternative history
Kat is verdwenen uit Man Tse. De hoofdpersoon gaat op zoek en komt in een woud waar het ongekende kenbaar wordt. De halszaak is een literair experiment op de grens van steampunk en het japonisme van de cyberpunk.
Picasso heeft de late dienst
Price: $0.99 USD. Words: 3,490. Language: Dutch. Published: April 10, 2013. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Horror » Weird fiction
Reddingsdiensten proberen met beperkte middelen te begrijpen wat er aan de hand is in het gebouw van een koeriersdienst. Ook Flip Reevers probeert dat te begrijpen, al ziet hij niet dat hij zelf het slachtoffer is.
Kruipend duister
Price: Free! Words: 3,120. Language: Dutch. Published: April 9, 2013. Categories: Fiction » Horror » General, Fiction » Literature » Plays & Screenplays
Nadat Huig zijn familie heeft verlaten, probeert hij zijn memoires te schrijven. Het verleden lijkt hem echter in te halen, waarbij zijn angsten bijna tastbaar worden.

Jack Schlimazlnik's tag cloud

Jack Schlimazlnik's favorite authors on Smashwords

Beckevaert
Latest book: In de schaduw van het Keezending. Published July 30, 2014. (4.00 from 2 reviews)
Ben Adriaanse
Latest book: De aardappelen van Clingemans & Co. Published April 17, 2016.
Jaap Boekestein
Latest book: De Tocht van de Prins en de Heksendochter. Published February 18, 2012.
Jack Broscie
Latest book: De goudtrein van Riese. Pre-release—available November 1, 2017.
Leo Elsinger
Latest book: Chestnut. Published March 10, 2012.
Marcel Orie
Latest book: Een Masker Met Een Tong. Published January 7, 2012.
Michael Blommaert
Latest book: De Godgestalt. Published January 19, 2015.
Paul Harland
Latest book: De Wintertuin. Published March 13, 2012.
Stiny Huizing
Latest book: Ik zal je vinden. Published May 2, 2014. (4.00 from 1 review)
Theo Barkel
Latest book: Achter de horizon. Published June 6, 2012.
W.M. Caers
Latest book: De Negende Cirkel. Published February 15, 2013.

Smashwords book reviews by Jack Schlimazlnik

  • Bran van Alman'or on Dec. 01, 2012

    Een kort verhaal dat lang genoeg is. Compact, zodat het niet verveelt. De plot is niet innovatief (moet dat altijd?), maar amusant genoeg om door te blijven lezen. Wat helpt bij het leesgenot is de wat bombastische taal, die hier als ironisch opgevat kan worden. Dat taalgebruik, in combinatie met de elementen van de schelmenroman, heffen het verhaal boven het gemiddelde uit. Dan maakt het bij herlezen niet uit dat het einde al bekend is. Topverhaal van Brannigan!
  • De objectieven van Peer Vos on April 05, 2013

    Mooi idee voor een kort verhaal. Ik had de introductie wat ingekort en de spanning en emoties in het laatste deel wat opgevoerd, maar ik zie dat er maar weinig marge is vanwege de lengte.
  • Ik zal je vinden on Oct. 14, 2014

    Alleen al vanwege het taalgebruik (natuurlijk, soepel en rijk Nederlands) is dit boek het lezen waard. Met name in het tweede deel blijkt dat de schrijver een grote fantasie heeft en daarmee verrassende wendingen aan het verhaal kan geven.