Shura Publications

Where to find Shura Publications online


Videos

Shura publications
IZDAVAČKA KONCEPCIJA Osnovna orijentacija izdavačkog programa je uspostavljanje kulturološkog idejnog mosta između Hrvatske i Balkana, sa Mediteranom i Zapadnom Europom. Razlog ove orijentacije je povijesno uvjetovan kulturno-politički diskontinuitet, koji za posljedicu ima teškoće u razumijevanju kultura..

Books

Visoko Čelo - dr.sc.Gordana Bosanac
Price: $8.00 USD. Words: 138,890. Language: Croatian. Published: December 27, 2017. Categories: Essay » Sociology, Nonfiction » Philosophy » European philosophy
Knjiga filozofkinje dr.sc. Gordane Bosanac „Visoko čelo“ nastala je kao reakcija na stereotipni patrijarhalni pristup, po kojem „žene ne umiju da misle“ (Castoriadis i drugi).
Zašto sam za mir 3 - Edicija MIROVNE SVESKE
Price: Free! Words: 41,130. Language: Croatian. Published: December 7, 2017. Categories: Essay » Sociology
Odvažnost, otpor, hrabrost, upornost, suodgovornost, učenje, solidarnost – ove i druge slične riječi jakog energetskog naboja, u našim se kulturama najčešće ne vezuje za pojam žene ( a pogotovo ne ženstvenosti).
Zašto sam za mir 1 - Edicija MIROVNE SVESKE
Price: Free! Words: 62,670. Language: Croatian. Published: December 7, 2017. Categories: Essay » Sociology
Sam naziv ovog, prvog u nizu planirana tri svežnja (zbornika) tekstova nazvanih Mirovne sveske, dovoljno govori o težini naše, ljudske situacije. Jer je uopće potrebno objašnjavati "zašto sam za mir"...
Zašto sam za mir 2 - Edicija MIROVNE SVESKE
Price: Free! Words: 38,500. Language: Croatian. Published: December 2, 2017. Categories: Essay » Sociology
U ovoj Mirovnoj svesci - zborniku „Zašto sam za mir“, riječ imaju antiratne aktivistkinje, književnice, umjetnice, političarke – žene koje nisu prihvatile ulogu žrtve i žrtvovanih za patrijarhalne ideale, već su se svom snagom bacile u vihor (ratnih) zbivanja, nudeći odgovore, pletući mreže prijateljstva, stvarajući krhke niti za budućnost njihove, naše, vaše djece ( i djecu njihove djece…)

Shura Publications' tag cloud

aktivizam    edicija    feminizam    gordana bosanac    mirovne    opatija    shura    shuraedit    studija    sveske