William Peynsaert

Biography

William Peynsaert is geboeid door de extremen van de mensheid, de menselijke psyche en de menselijke geschiedenis. Zijn personages zijn vaak underdogs die ondanks alle tegenstand hun eigen weg willen gaan. Dialogen en innerlijke monologen boeien hem het meest van al. Een mengeling van psychologie, geschiedenis en liefde voor taal zorgen voor doorleefde verhalen.

Anna Coudenys & William Peynsaert schreven en regisseerden de premièrereeks van "In de Ketel" in de Stijn Brouns Theater- en Filmschool, Gentse Feesten 2014.

Where to find William Peynsaert online


Where to buy in print


Books

In de ketel
Price: $8.99 USD. Words: 8,450. Language: Dutch. Published: July 8, 2014 by De Scriptomanen. Categories: Plays » Russian & Former Soviet Union, Fiction » Historical » General
Olga is een veteraan van de grote slag bij Stalingrad. Haar hele borst hangt vol met medailles. Elk jaar trommelt men haar op voor de traditionele herdenking. Die heldenstatus zint haar echter niet en smaakt zuur in haar mond. De jaarlijkse ceremonie is wel het lievelingsmoment van haar jongere broer, die de glorie van zijn zus graag naar zich toe trekt... Een tragikomische toneelmonoloog!

William Peynsaert's tag cloud