In Schaduwen van Weleer

Rated 5.00/5 based on 1 review
‘Ik maak me zorgen om je, Jakhals,’ zei Inskald.
Jakhals schudde zijn hoofd. ‘Ik zie ze, broeder, ik zie ze in de mist.’
‘Wie zie je?’ vroeg Inskald.
‘De schaduwen van weleer. De doden van gisteren. De slachtoffers van morgen,’ zei Jakhals.
‘Ik denk dat je ijlt, broeder,’ zei Inskald. ‘Er is daarbuiten niets.

Lees het spannende vervolg op 'De Falende God' More
Available ebook formats: epub mobi pdf lrf pdb html
First 15% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
About Mike Jansen

Mike has published flash fiction, short stories and longer work in various anthologies and magazines in the Netherlands and Belgium, including Cerberus, Manifesto Bravado, Wonderwaan, Ator Mondis and Babel-SF and Verschijnsel anthologies such as Ragnarok and Zwarte Zielen (Black Souls).

Obviously he lives in the Netherlands, in Hilversum which is close to Amsterdam. He has won awards for best new author and best author in the King Kong Award in 1991 and 1992 respectively as well as an honorable mention for a submission to the Australian Altair Magazine launch competition in 1998

More recent publications in various English language ezines and anthologies.
http://www.meznir.info

======================= NEDERLANDS =======================
Mike heeft Flash Fiction, korte verhalen en langer werk gepubliceerd in verschillende verhalenbundels en bladen in Nederland. Daaronder de magazines Cerberus, Wonderwaan, Ator Mondis en de Babel-SF en Verschijnsel verzamelbundels zoals Ragnarok en Zwarte Zielen. Vanaf 1991 is Mike aan het schrijven geweest aan verschillende korte verhalen en is hij begonnen aan zeven romans. Die allemaal niet af kwamen om uiteenlopende redenen. Daarnaast heeft hij in verschillende King Kong Award en Millennium Prijs Jury's gezeten en heeft hij samen met Roelof Goudriaan een jaar of tien aan Babel Publications gewerkt.

In 1991 won hij de Rob Vooren prijs voor beste nieuwe auteur en in 1992 de King Kong Award voor beste korte verhaal, samen met Paul Harland. In 2012 won Mike zowel de jury- als de publieksprijs in de Baarnse Cultuurprijs en de Thor Verhalenwedstrijd van het SaBi Verhalenforum. Daarnaast won hij de Fantastels 2012 award.

Na een schrijfhiaat van zo’n tien jaar schreef Mike eind 2011 zijn debuutroman, De Falende God, een breed opgezette dark fantasy roman, eerste deel van een pentalogie. Het tweede deel ‘In Schaduwen van Weleer’ verscheen in de loop van 2012 bij Verschijnsel.
Meer recent schrijft hij ook veel in het Engels en publiceert op de Engelse markt voor bladen en verzamelbundels, mede omdat daar in Nederland niet genoeg ruimte voor is.
Een bezigheid die hij ook weer heeft opgepakt is het hoofdredacteursschap voor uitgeverij Verschijnsel (de voortzetting van Babel Publications), waar zijn voornaamste aandachtsgebied de e-publicatie-markt is.

Hij woont in Hilversum met zijn gezin en naast schrijven werkt hij ook nog wel eens voor een cutting edge technologiebedrijf en doet dat redelijk internationaal.

Learn more about Mike Jansen

Also in Series: De kronieken van Cranborn

Also by This Author

Reviews of In Schaduwen van Weleer by Mike Jansen

Victor reviewed on Jan. 3, 2013

Met nog meer aandacht dan bij het eerste boek ben ik in dit tweede deel gedoken. De hoeveelheid verhaallijnen die Mike in deel 1 voorbij liet komen schepten een raamwerk dat een grote schaal mogelijk maakte.

Mike begint dit boek met de introductie van een nieuw personage, de kroezaar Nikolas Everard. Met dit nieuwe personage wordt een nieuw
gezichtspunt gecreëerd op de gebeurtenissen op Cranborn.
De hoofdrolspelers waarmee kennis is gemaakt in het eerste boek, worden echter niet vergeten. De verhaallijn met Grijs, Grim & Thoreld wordt vervolgd. Naast het kleine "verhaal" over deze 3 mannen in hun reisgezelschap wordt een wereld geschilderd waarin een politieke en religieuze machtsstrijd gaande is. Sommige panelen raken elkaar niet, maar dat elk paneel een stukje is van dit grote schilderij is wel duidelijk.

Mijn favoriete punten zijn de complexiteit en de hoeveelheid van de verhaallijnen, de diversiteit aan karakters en het feit dat er geen zwart / wit beeld wordt gebruikt bij de meeste karakters.
Elk personage in het verhaal zou een donkerder kant kunnen hebben.
Verder worden interessante concepten geïntroduceerd en zul je vooral goed moeten opletten bij het lezen - zelfs af en toe terug moeten bladeren voor een aha-moment!

Mike combineert vele facetten van andere auteurs in het fantasygebied in een interessante verhaallijn. Je ziet waar hij wordt door geïnspireerd, maar hij geeft aan zijn verhaal een eigen twist en originaliteit.

Het genot waarmee ik het eerste boek heb gelezen is in dit tweede boek zeker vergroot - ik zie uit naar de volgende delen van deze serie!
(reviewed 4 days after purchase)

Print Edition

Report this book