Sedam kratkih priča

Rated 5.00/5 based on 1 reviews
Ove kratke priče su crtice iz života mlade žene/ majke/supruge koja se nosi sa svakodnevicom na svoj način. More
Download: epub mobi (Kindle) pdf more Online Reader
About Korina Pezelj

Rijeka je moj grad. Tu sam rođena, tu sam rodila svoju djecu. Živim ovdje već 36 godina i nije mi je dosta. U osnovnoj školi sam pisala lijepe sastavke. Za sastavak "Kada bi moj grad bio čist" dobila sam i nagradu od grada ili mjesne zajednice, ne sjećam se. Bilo je to u 5-6 razredu. Voljela sam čitati više nego pisati. Ili učiti. Nebrojeno puta sam umjesto da učim, u udžbenik stavila knjigu koju sam htjela, a ne morala čitati i tako zavarala svoju mamu. Pisala sam i pjesmice. Ali ništa ozbiljno.
Ja sam u stvari skroz nova u pisanju. Počela sam slučajno ili silom prilika. Prije 4 godine sam sudjelovala u kreativnoj radionici s Ivanom Sajko održanoj u udruzi Katapult u Rijeci. Dobila sam zadatak i napisala sam nešto. Povratna informacija je bila da "očigledno imam telanta". To mi je bio poticaj da se opustim i mnoge te radnje, priče i likove koji mi se već godinama vrzmaju po glavi stavim na papir.
U to vrijeme sam privatno prolazila kroz teško razdoblje i pisanje mi je postalo ispušni ventil. Mnoge priče imaju autobiografsku notu. Terapijski učinak pisanja bi mi bio dovoljan ali kada sam čula da se ljudima sviđa ono što su pročitali... Idem pisati.

Reviews

Review by: Ianus Christius on Dec. 5, 2013 :
Odličan stil pisanja autobiografskih crtica iz svakodnevnice jedne mame. Lako i zabavno štivo za mirne i hladne zimske noći.
(review of free book)
Report this book