Четири Ватре

Књига „Четири ватре“ је комплексно уметничко дело које у себи садржи поезију и прозу младе ауторке Нађе Ђоковић и њена је прва књига. More
Download: epub mobi (Kindle) pdf more Online Reader
  • Category: Essay » Literature
  • Words: 26,760
  • Language: Serbian
  • ISBN: 9781311283993
About Nadja Djokovic

Nađa Đoković rođena je u Užicu, na ušću proleća u leto 1994. godine. Završila je Srednju turističku i Muzičku školu. Student je Učiteljskog fakulteta. Pored komponovanja, pevanja i crtanja, pisanjem se bavi od četvrtog razreda osnovne škole, kada je po prvi put otkrila u sebi dar da stvara. Njene reči su ugledale svetlost javnosti još 2011. godine, kada je objavila svoje četiri pesme u časopisu "Međaj " u rubrici "Oni dolaze ", što je predstavljalo prekretnicu u stilu i temama njenog pisanja. Tekstovi i pesme prerastali su iz ličnih u svakodnevnice mnogih. Iako predmet fikcije,njena poezija i proza mogu biti stvarnost svakom ko ih pročita. Iako vođena sa svega nekoliko inspiracija, njeni tekstovi i pesme obuhvataju mnoge ovdašnje događaje, pretvarajući se i u besede i vrlo često mogu obrazovati već postojeće profile. Smatra da je pisanje oslobađanje sve svoje unutrašnjosti i isticanje najboljih i najskrivenijih hodnika ljudskih duša, kao i upoznavanje sopstva.

Po prvi put se javnije ističe u maju 2015. godine, kada je sa svoje tri pesme prošla konkurs raspisan za digitalni časopis „Društva živih pesnika“, kao najmlađa među konkurencijom koja je poticala iz svih gradova bivše Jugoslavije. Time stiče pravo da i sama postane član „Društva živih pesnika“ ili „Balkanske poetske unije“, kako se još naziva. Takođe, ona je jedini predstavnik zlatiborskog okruga koji je prošao konkurs. Prva zvanična prezentacija i promocija Saveza književnika na kojoj je po prvi put prisustvovala kao autor, održala se u maju ove godine, u Beogradu, gde je i dobila priliku za prvo lično ostvarenje. Ovo ostvarenje je digitalno izdanje njene zbirke pesama i priča „Četiri vatre“, koje je kao znak obostranog poverenja i časti zbog njene pozicije u Društvu dobila od predsednika Saveza pesnika lično. Tom zbirkom, koja će uskoro biti dostupna celom svetu, jer će biti postavljena na sajtu Amazon, zvanično je otvorila sebi vrata ka širem auditorijumu. Tri njene pesme objavljene su u junu i u časopisu „Letopis“ u rubrici pod naslovom „Velikani srpske književnosti imaju naslednicu“.

Knjiga "Četiri vatre" je njeno prvo ostvareno digitalno delo.

Report this book