Ευτυχώς δεν είμαι Θεός

Ένα παλικάρι της μετακατοχικής Ελλάδας, ο Οδυσσέας, προσπαθεί να χτίσει την προσωπικότητά του έχοντας ως πρότυπα μια θρησκόληπτη μάνα και ένα κουμμουνιστή πατέρα, που γνώρισε για πολύ λίγο. Δύσκολο κράμα. Ωστόσο, η αστείρευτη αγάπη της μητέρας του, η υπομονή και οι σοφές επισημάνσεις της αποτελούν σημαντικά εφόδια στη μοναχική του πορεία. More

Available ebook formats: epub mobi pdf lrf pdb txt html

First 20% Sample: epub mobi (Kindle) lrf more Online Reader
Published by Iridium Publishing
Words: 62,540
Language: Greek
ISBN: 9781370623013
About Giannis Haritantis

Ο Γιάννης Χαριτάντης, Πόντιος στη καταγωγή, μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και κατόπιν ειδικεύτηκε στην Ηλεκτρονική. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε ως καθηγητής Ηλεκτρονικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο "Οδός Ευξείνου Πόντου" δημοσιεύτηκε το 2008. Στο βιβλίο αυτό αναδεικνύει τις αρετές, τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμικό πλούτο των προσφύγων Ποντίων, μέσα από μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Το 2014 ακολούθησε η σειρά διηγημάτων του με τίτλο "Στα μονοπάτια του νου και του κόσμου", όπου παρουσιάζονται εικόνες και προβληματισμοί της καθημερινής ζωής, όπως αυτές σχηματοποιούνται μέσα από τις διαδρομές της σκέψης, για να γίνουν, τελικώς, εικόνες του νου. Διηγήματά και πολιτικο-κοινωνικά άρθρα του βρίσκονται, επίσης, αναρτημένα και στο διαδίκτυο.

Με το μυθιστόρημά του με τίτλο "Ευτυχώς δεν είμαι Θεός", επιχειρεί να δώσει μια εικόνα της κοινωνικής και πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα μετά τον εμφύλιο σπαραγμό. Η εικόνα αυτή δίνεται περιγράφοντας την προσπάθεια ενός νέου να χτίσει την προσωπικότητά του μέσα σ' ένα δύσκολο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Also by This Author

Reviews

This book has not yet been reviewed.
Report this book