Szemán Zoltán

Biography

Szemán Zoltán 1973 -ban született, Budapesten, de nem sokkal később, szüleivel Dunaújvárosba költözött.

Itt végezte el az általános iskolát és járta ki a gimnáziumot is. Középiskolai tanulmányait számitástechnikai műszerész képzésen folytatta. Azt elvégezve, felvételt nyert az akkori Dunaújvárosi Műszaki Főiskolára, informatika szakra, de tanulmányait megszakítva jelentkezett és felvételt nyert a Szolnoki Repülőtiszti Főiskola, repülő-műszaki tiszthelyettesi képzésére.

Őrmesterré avatása után Veszprémbe helyezték, ahol a helyi Büntetés Végrehajtási Intézet által felajánlott Hír és Biztonság technikusi pozíciót elfogadva állást váltott.

Egy évre rá családi okok miatt, feleségével visszaköltözött Dunaújvárosba. A városhoz közeli, Pálhalmai Országos Büntetésvégrehajtási Intézetben dolgozott tovább, eleinte, mint Hír és Biztonság technikus, majd, mint Informatikai Előadó.

2003 -ban, törzszászlósként szerelt le az intézettől és Új Zélandra költözött. Egy év kivételével, amit Londonban töltött, azóta is ott él.

Külhoni pályafutását a magán biztonsági szektornak szentelte. Dolgozott a Chelsea futball klub biztonsági csapatában, a Londoni Amerikai Nagykövetség biztonsági csoportvezetőjeként, a TelstraClear adat bank biztonsági csoportvezetőjeként.

Tanulmányait folytatva, Új Zélandon újabb végzettséget, diplomát szerzett, mint Biztonsági Tanácsadó és Operációs Menedzser.

Mindig is kedvelte a sci-fi irodalmat, bár az írás gondolata, mint olyan, egészen a legutóbbi időkig nem foglalkoztatta. Saját bevallása szerint, egy reggel, támadt egy ötlete, leült a számítógépe elé és elkezdte leírni. Mire észbekapott, már meg is született az első könyve, ’A Kapu Őre’.

Where to find Szemán Zoltán online


Books

A Link
Price: $1.09 USD. Words: 60,790. Language: Hungarian. Published: July 6, 2018 by Arte Tenebrarum Publishing. Categories: Fiction » Science fiction » Utopias & dystopias, Fiction » Science fiction » High tech
A ​SoftCom nevű cég 2043-ban sikeresen beülteti az első ember agyába a B-Link kommunikációs chip prototípusát. Negyven évvel később ezzel a chippel a Linkre felkapcsolódva már nézheted a kedvenc sorozatodat, élő beszélgetést folytathatsz a barátaiddal, akár bulizhatsz is velük, anélkül hogy felkelnél a foteledből. Nem kell többé a tankönyvek fölé görnyedni, mert a chip segítségével...
Múlt idő
Price: $1.07 USD. Words: 57,010. Language: Hungarian. Published: July 3, 2018 by Arte Tenebrarum Publishing. Categories: Fiction » Science fiction » Adventure, Fiction » Science fiction » General
John Andrews nyomozó őrmestert egy általa el nem követett gyilkosság vádjával letartóztatják és nyolcvan év hibernációs börtönre ítélik 2046-ban. Amikor a számítógép felébreszti, egy romba dőlt, halott világot talál maga körül. A romok között bolyongva csillagközi fejvadászok fogják el, akik az űrhajójuk műszaki hibája miatt voltak kénytelenek leszállni az elpusztult Földön...

Szemán Zoltán's tag cloud

hungarian    magyar    scifi