Interview with Tomislav Škrljac

Koliko ti osobno znače recenzije?
Smatram dobrodošlom i osobno uživam u svakoj mogućoj recenziji i komentaru. Pozivam svakoga tko je pročitao bilo koji moj rad, da odvoji mali dio svoga vremena i napiše recenziju mojih knjiga na Smashwordsu, Goodreadsu, svome blogu ili drugdje.
Ne "grozim" se negativnih recenzija. Smatram ih važnim pomoćnim sredstvom i savjetom za izbjegavanje ponovljanja pogrešaka. Zato, molim vas, slobodno komentirajte!
Što smatraš najvećim užitkom u procesu pisanja?
Izgradnja šaljivih rečenica!
Od toga nema boljeg. Završiti rečenicu koju je zabavno pročitati ili čuti... zatim pročitati je ponovno nakon dužeg vremena i još uvijek je doživjeti ugodnom.
Imati mogućnost smjestiti svoje likove u lude situacije i doživjeti pustolovinu njima uz bok, još je jedan izvrstan osjećaj.
Koliko ti znače tvoji obožavatelji?
Znače mi neopisivo mnogo. Pogotovo zato što ih u par minuta stignem sve osobno imenovati. :)
Na čemu trenutno radiš?
Radim na romanu o nogometu. O svemu što je trulo u nogometu u malim zemljama poput naše. O korupciji i o destruktivnoj sili koja se rađa iz snažnih emocija koje ova igra budi.
Ne mogu reći više jer je priča tek u početnoj fazi.
Tko su tvoji omiljeni autori?
Trojica: Douglas Adams i dva hrvatska authora, Ante Tomić i Darko Macan.
Onda kada ne pišeš, kako provodiš svoje slobodno vrijeme?
Dizajniram. To mi je primarni posao. Radim u jednoj njemačkoj tvrtci.

Također ponekad ilustriram, iz hobija ili honorarno. I čitam. Poprilično mnogo.
Sjećaš li se prve priče koju si ikad napisao?
Zapravo ne. No vjerojatno se radilo o scenariju za strip. Donedavno, većina mojih priča je prvotno "izašla" u obliku stripovskog scenarija.

Ali ne bih mogao nikako reći o čemu se radilo.
Sjećaš li se prve priče koju si pročitao i kakav je utjecaj ostvarila na tebe?
Bio je to Robinson Crusoe. Našao sam knjigu na kućnom tavanu kad sam imao otprilike osam godina. Bio sam ponosan, jer pročitao sam svoju prvu stvarno veliku knjigu u tako mladoj dobi.
Na koji način prilaziš dizajnu naslovnice?
Izrađujem ih samostalno. Trudim se pronaći najbolju ideju koju sam sposoban izvesti sam.
Što čitaš iz zabave?
Stripove. Svih mogućih vrsta. No jedino one dobre pročitam do kraja.
Published 2014-08-21.
Smashwords Interviews are created by the profiled author, publisher or reader.

Books by This Author

Međi i štakorsko kraljevstvo
Price: Free! Words: 30,980. Language: Croatian. Published: August 30, 2017. Categories: Fiction » Children’s books » Animals, Fiction » Children’s books » Action & Adventure / Survival Stories
Prisiljena napustiti veliki grad i suočiti se s razvodom roditelja, djevojčica Jana se s velikim teškoćama trudi priviknuti na novu sredinu. Susret s Malim Međimurskim psom - Međijem vodi je u nevjerojatnu, fantastičnu avanturu.
Na vaše zadovoljstvo (i druge priče)
Price: Free! Words: 33,330. Language: Croatian. Published: August 19, 2014. Categories: Fiction » Science fiction » General, Fiction » Thriller & suspense » General
Zbirka kratkih, fantastičnih priča, nastalih (i gdjegdje objavljenih) unutar posljednjih desetak godina.
Statueta
Price: Free! Words: 30,300. Language: Croatian. Published: May 3, 2014. Categories: Fiction » Fantasy » Epic, Fiction » Adventure » Action
Pustolovine dviju hrabrih djevojaka diljem fantastičnog i mističnog Kontinenta. Potraga za ukradenom statuetom, s ciljem konačnog zaustavljanja strašnog rata, pretvara se u nešto mnogo veće, pruža mnoge opasnosti i skriva opasne tajne...