Johanna Lime

Biography

Johanna Lime
Marjo Heijkoop en Dinie Boudestein schreven sinds hun kindertijd samen dagboeken van personages. Hun voorliefde voor fantasy en sciencefiction ontwikkelde zich tot het bouwen van een eigen fantasiewereld. Op 1-11-2011 besloten ze samen om hun dagboeken te gebruiken voor het schrijven van een roman, onder het pseudoniem Johanna Lime. Dat werd Schimmenschuw. Dit debuut is in 2015 uitgebracht bij Zilverbron. Na haar debuut volgde een trilogie met de naam De vergeten vloek. Deel 1 van deze trilogie, Sluimerend vuur, is uitgebracht in 2017 en deel 2, Smeulend venijn, kwam uit in 2018
Helaas overleed Dinie op 23-12-2018 en daarom gaat Marjo alleen verder met het schrijven van deel 3 van De vergeten vloek. Dit deel wordt bij uitgeverij Zilverbron verwacht in april 2020.
Behalve romans schrijft Johanna ook korte verhalen. Deze verhalen, die veelal hebben meegedaan aan wedstrijden in het fantasy, sciencefiction en horror genre, zijn hier op Smashwords sinds november 2015 te vinden als e-books
In 2018 en 2019 hebben de e-books die wij eerder al op Smashwords publiceerden een hoofdredactie gekregen en daarna zijn de verbeterde versies opnieuw uitgebracht. Het voordeel van de redactie is dat er nu duidelijk bij staat of het verhaal geschikt is voor kinderen, Young Adults of volwassenen. Op de kaften staat NL voor Nederlandstalig. Er zijn een paar e-books vertaald, dit is te zien aan EN voor Engels op de kaft.
Marjo Heijkoop gaat vanaf 2019 alleen onder het pseudoniem Johanna Lime verder met het schrijven van fantasyromans en korte verhalen, hoewel Dinie altijd in haar herinnering een rol zal blijven spelen en ze vast nog wel voor inspiratie zorgen zal.
De Randsteden serie bevat zeven science fiction verhalen die in juni en juli van 2019 op Smashwords worden gepubliceerd als e-books. Deze verhalen hebben Dinie en Marjo nog samen geschreven, ze hebben tussen 2012 en 2017 aan wedstrijden meegedaan en kregen in 2019 een hoofdredactie bij Tamara Geraeds.
Marjo is van plan om vanaf 2019 weer deel te nemen aan schrijfwedstrijden en om haar korte verhalen op Smashwords te blijven plaatsen. Wie weet komen er later zelfs romans als e-book bij te staan. Dus als u van fantasy en sciencefiction houdt, volg dan Johanna Lime.
U kunt gebruik maken van de mogelijkheid die Smashwords biedt om een e-mail te ontvangen als er iets nieuws wordt uitgebracht.

Where to find Johanna Lime online

Where to buy in print

Series

Randsteden
De Randsteden serie bestaat uit zeven korte sciencefictionverhalen, die zijn geschreven door Johanna Lime. Tussen 2012 en 2017 hebben deze verhalen stuk voor stuk meegedaan aan verhalenwedstrijden in het Fantasy- en Scifi- genre, zijn ze meerder keren door ons verbeterd door herschrijven en in 2019 kregen ze een hoofdredactie door Tamara Geraeds. Randsteden zijn pionierssteden op de Maan, op Mars en op exoplaneten, die als een afspiegeling van Commando Almere gezien kunnen worden. Ze krijgen hun naam in Nederland omdat de Ruimtehaven van de European Space Agency in de Markerwaard langs de grens van de Nederlandse Randstad is gebouwd. Maar ook doordat meestal het woord ‘rand’ in de naam van zo’n pioniersstad is opgenomen. Bij deze serie horen de titels: 1. Carrière maken 2. Onnatuurlijk 3. Defragmentatie 4. Mensplanten van Mars 5. Levende fantasie 6. Robotrace 7. De urn LET OP Klik op de link Randsteden om alle zeven delen te kunnen zien.
Verhalen van Eibor Risoklany
Eibor Risoklany is de verbeeldingswereld uit de boeken van Johanna Lime. Deze paperbacks zijn in het Nederlands geschreven. Naast de boeken die bij Zilverbron zijn uitgegeven schreef Johanna korte verhalen uit dezelfde verbeeldingswereld. Dat zijn deze e-books op Smashwords. De juiste volgorde van de verhalen over Eibor Risoklany is als volgt: 1. De wording van Chyndyro (Smashwords e-book) 2. Schimmenschuw – uitgeverij Zilverbron (paperback) 3. De vergeten vloek deel 1 – uitgeverij Zilverbron (paperback) 4. De slangenvrouw (Smashwords e-book) 5. De vergeten vloek deel 2 – uitgeverij Zilverbron (paperback) 6. De nevelkinderen van Hary Rud (Smashwords e-book) 7. De vergeten vloek deel 3 – uitgeverij Zilverbron (paperback) 8. Het frisbeeschip dat crashte in Loppersum (Smashwords e-book) Eibor Risoklany is the imaginary world from the books of Johanna Lime. These paperbacks were written in Dutch. In addition to these paperbacks, Johanna wrote short stories in the same imaginary world. Unfortunately, of these stories, only The nebula children or Hary Rud is available as an e-book for the English reader. 6. The Nebula Children of Hary Rud (Smashwords e-book)

Books

Hoe een oger uit Geoglurk de aardmannen hielp
You set the price! Words: 11,190. Language: Dutch. Published: April 26, 2020. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Short Stories
De aardmannen van Faunaardland worden door vliegende saffraanslakken met een bijtend zuur belaagd. Dat komt door Dhan, een magiër uit Bruinaardland, die in de oorlog werd verslagen. Zijn vloek kan niet gekeerd worden, tenzij Stibs en zijn groep een oger in Geoglurk vinden die verzot is op slakkensoep.
Randsteden deel 7, De urn
Series: Randsteden, Book 7. Price: $1.99 USD. Words: 8,070. Language: Dutch. Published: June 29, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Fantasy » Dark
Drie astronauten van de European Space Agency onderzoeken twee planeten waarop leven is ontdekt. Anasztazia gaat op verkenning uit en overtreedt de regels. Ze gaat alleen in een grot met een krachtveld naar binnen. Er staan urnen op de grond die ze onderzoekt. Na thuiskomst zit het ongeluk haar op de hielen.
Randsteden deel 6, Robotrace
Series: Randsteden, Book 6. Price: $1.99 USD. Words: 10,710. Language: Dutch. Published: June 29, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Booy van der Zee gaat op zoek naar een nieuw genie, want innovatie is nodig. Om iemand te kunnen selecteren voor een opleiding bij Commando Almere, organiseert hij een robotrace. In de Randstad Fabelrand op Flut leven wel heel vreemde wezens. Zou een van hen de race kunnen winnen?
Randsteden deel 5, Levende fantasie
Series: Randsteden, Book 5. Price: $1.99 USD. Words: 7,980. Language: Dutch. Published: June 29, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Rond Expansierand op de planeet Metope is het ionenscherm omlaag gehaald, want de pioniers zien geen gevaar. Twan is met zijn vader verhuisd naar deze exoplaneet. Hij vindt de strenge regels van stadsdirecteur Rafer vreselijk. Stiekem tekent hij toch actiefiguren. Dan gebeurt er iets waardoor alles verandert.
Randsteden deel 4, Mensplanten van Mars
Series: Randsteden, Book 4. Price: $1.99 USD. Words: 5,730. Language: Dutch. Published: June 21, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Marsdurand is een Randstad waar mensen onder koepels leven. De atmosfeer is niet geschikt voor hen, maar wel voor de mensplanten. Zij ademen koolzuurgas in zuurstof uit. Door de straling heeft Es, de vader van Flox, wratten. Zal Flox hier samen met opa een medicijn voor vinden? Hoe overleef je op Mars?
Randsteden deel 3, Defragmentatie
Series: Randsteden, Book 3. Price: $1.99 USD. Words: 9,090. Language: Dutch. Published: June 15, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Romance » Short stories
Valerie werkt als Half Cybernetisch Mens in de kweekbakken van Hardorand op de Maan. Op een dag ontdekt ze dat ze helemaal gefragmenteerd is. Er begint een zoektocht naar alle onderdelen die ze mist. Uiteindelijk komt ze erachter welk essentieel onderdeel ze nog altijd niet teruggevonden heeft. Dan is haar defragmentatie pas compleet.
Randsteden deel 2, Onnatuurlijk
Series: Randsteden, Book 2. Price: $1.99 USD. Words: 12,750. Language: Dutch. Published: June 7, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Ali van Gouderak heeft haar doel gehaald. Ze is een jaar stadsdirecteur van Gordurand. Sommige mensen vinden dat het leven in hoge flats op een kleine oppervlakte hen te veel beperkt. Een groepje mannen breekt uit en trekt het woud in. Ze overtreden de eerste wet en dat heeft vreselijke consequenties.
Randsteden deel 1, Carrière maken
Series: Randsteden, Book 1. Price: $1.99 USD. Words: 11,660. Language: Dutch. Published: June 1, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Ali van Gouderak wacht steeds weer op de thuiskomst van haar man die ruimtevaarder is bij Commando Almere. Nu haar zoon ook al in de ruimte gaat werken, wil ze carrière maken. Ze heeft Randstadmanagement gestudeerd en solliciteert voor een baan. Maar dat pakt net iets anders uit dan ze hoopte.
Ruilen met Korrigans
Price: $1.99 USD. Words: 9,050. Language: Dutch. Published: February 25, 2019. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Science fiction » Adventure
Harm en Pamela besluiten een stacaravan te kopen. Harm wil tuingroenten kweken. Pamela leest in haar nieuwste boek. Binks komt logeren. Alles gaat goed totdat er in een onweersbui iets uit de lucht komt vallen. Zijn er pesterige aliens geland of hebben ze met diefachtige kabouters te maken? Pamela houdt de wacht en Binks gaat eropaf. Wat er dan gebeurt, is echt te bizar voor woorden.
The Fayfairy Talent
Price: $0.99 USD. Words: 2,540. Language: English. Published: December 7, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Nature & the Natural World / Environment
Sprinkle is a fayfairy with a special talent. Zared wants to force her to help the rats and therefore abducts her. The pucat also has plans for the fayfairy and her talent. Who will she help?
The Anti Bumpbrump Potion
Price: $0.99 USD. Words: 3,080. Language: English. Published: November 8, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Short Stories
A contagious disease prevails in Blackwater: the bumpbrump. The King is ill. Colmar wants to save him and has to get the anti-bumpbrump potion. But this potion can only be made by a witch and it needs a rare ingredient. Will Colmar succeed in saving his King?
The Shoulder Dragon
Price: $0.99 USD. Words: 3,830. Language: English. Published: October 27, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Short Stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Rose is silly the children from her new school say. She thinks her bike is a horse. Rose has just moved to this town. She unpacks a box her grandmother left her. She likes the toy she finds in it.
Pacifist Blood
Price: $0.99 USD. Words: 2,260. Language: English. Published: October 1, 2018. Categories: Fiction » Horror » Undead, Fiction » Fantasy » Urban
Mylo Tusker has a job interview as a night watchman at the Rotterdam Hospital. He wants to remain a pacifist. But will he be able to suppress his instincts?
The Nebula Children of Hary Rud
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 9,550. Language: English. Published: September 25, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Both princesses of Berinyi5, Golda and Helena, are traveling to Hary Rud, where the Taicapry of the Ana-Rosa tribe live. It is important for them to find out how this population group came here and what their rules are. They learn that they are nebula children, like the Taicapry are.
Toado and Toada
Price: $0.99 USD. Words: 2,430. Language: English. Published: September 15, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Animals, Fiction » Fantasy » Short stories
The toad-man, Toado, is lonely. He tries to find his happiness elsewhere, but it is difficult to find a new home. Then he hears music playing and meets Toada.
De antibuilenbruildrank
Price: $0.99 USD. Words: 2,900. Language: Dutch. Published: September 13, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Short Stories
In Zwartewaal heerst een besmettelijke ziekte: de builenbruil. De koning is ziek. Colmar wil hem redden en moet aan de antibuilenbruildrank zien te komen. Maar het drankje kan alleen worden gemaakt door een heks en het heeft een zeldzaam ingrediënt nodig. Lukt het Colmar om zijn koning te redden?
Het feifarietalent
Price: $0.99 USD. Words: 2,400. Language: Dutch. Published: September 13, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Nature & the Natural World / Environment
Sprenkel is een feifarie met een bijzonder talent. Zared wil haar hulp afdwingen en ontvoert haar. De poekat heeft ook plannen voor de lichtfee. Wie zal ze helpen?
De nevelkinderen van Hary Rud
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 9,290. Language: Dutch. Published: September 12, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
De beide prinsessen van Berinyi5, Golda en Helena, gaan mee op reis naar Hary Rud, de plaats waar de Ana-Rosa-taicapry leven. Het is belangrijk dat ze weten hoe deze bevolkingsgroep hier is gekomen en wat hun regels zijn. Het zijn nevelkinderen, net als de taicapry zelf.
De schouderdraak
Price: $0.99 USD. Words: 3,720. Language: Dutch. Published: April 27, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Short Stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Riet is gek zeggen de kinderen op haar nieuwe school. Ze denkt dat haar fiets een paard is. Riet is pas verhuisd. Ze pakt de doos uit die haar oma haar heeft nagelaten. Ze is blij met wat daar uit komt.
Een draak met koekjes
Price: $1.99 USD. Words: 9,440. Language: Dutch. Published: April 25, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Fairy tales & fables, Fiction » Fantasy » Short stories
Ridder Roodbaard kruipt in het hol van de draak Nijdas om een uniek cadeau te vinden voor prinses IJzerhart. Maar de prinses wil geen ei. Zeker niet van een man met een baard. Roodbaard broedt het ei uit en krijgt een draak als huisdier. Maar kan dat wel zo blijven?
De slangenvrouw
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 9,330. Language: Dutch. Published: March 11, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Science Fiction
Jasmin Hara is dolgelukkig wanneer ze een baan aangeboden krijgt als sinaasappelplukster. Ze schrikt als er op de plantage een slang op haar af komt, maar weet het dier met haar magie af te weren. Dan blijkt echter dat iedereen vreselijk bang is voor een Slangenvrouw, zoals zij wordt genoemd. Ze is aan haar baas overgeleverd die vrouwen als handelswaar beschouwt. Wat zal haar lot zijn?
De wording van Chyndyro
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $2.49 USD. Words: 10,440. Language: Dutch. Published: February 22, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Science Fiction
De wording van Chyndyro is het scheppingsverhaal van de verbeeldingswereld uit de fantasyboeken ‘Schimmenschuw’ en de daarop volgende trilogie ‘De vergeten vloek’ van Johanna Lime. Mensen die verbannen zijn van de Aarde zijn op de godenplaneet Eibor Risoklany terecht gekomen. Om ze te laten overleven hebben de Avatars hen de gave van magie geschonken, maar nu loopt het uit de hand.
De niksmeer en de zeefemin
Price: $1.99 USD. Words: 6,360. Language: Dutch. Published: September 14, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Als de bliksem inslaat in het museum van Peschi, is dit reddeloos verloren. Meester Milagro moet een nieuwe collectie Magische Wezens en Sprookjesfiguren aanleggen. Hij gaat op reis, terwijl het museum opnieuw gebouwd wordt. Hij weet niet, dat er na de brand uit de as twee wezens zijn ontstaan. Bij die twee is er iets helemaal mis. Zou dat nog wel goed komen?
Muizenissen
Price: $1.99 USD. Words: 7,180. Language: Dutch. Published: September 12, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Fairy tales & fables
In deze fantasywereld is het haar erg belangrijk. In het land waar de hoogte van je kapsel bepalend is voor de belangrijkheid van mensen, krijgt prinses Myrea last van muizenissen. Hoe kan ze een oorlog tegenhouden met het land waarin de lengte van vlechten juist bepalend is?
Goed opletten!
Price: $1.99 USD. Words: 9,600. Language: Dutch. Published: February 28, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Short Stories
De magische spreuken van prins Julius gaan steeds weer de mist in. De koning heeft een probleem met de boselfen die volgens hem de weg door het bos willen laten verdwijnen. Alles heeft te maken met misverstanden. Ze moeten eens beter opletten!
Echt, een wereld van ringen
Price: $1.99 USD. Words: 6,980. Language: Dutch. Published: February 27, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Ido bevindt zich in een vreemde wereld die uit ringen bestaat. Hij ziet vaag de sterren in het heelal en wordt door de wand van zijn ring heen gezogen. Er zweeft een lint de ruimte in. Ido komt ergens terecht waar hij niet welkom is. Hij moet daar weg, maar kan dat wel?
Idool
Price: $1.99 USD. Words: 8,160. Language: Dutch. Published: February 27, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een man met een onnatuurlijk magnetisme komt door zijn hoogmoed ten val. Alles wat van hem overblijft is een prullerig idool.
Pacifistenbloed
Price: $0.99 USD. Words: 2,180. Language: Dutch. Published: December 18, 2015. Categories: Fiction » Horror » Undead, Fiction » Fantasy » Urban
Mylo Tusker heeft gesolliciteerd als nachtwaker van een ziekenhuis in Rotterdam. Hij wil een pacifist zijn. Maar kan hij zijn jagersinstinct wel blijven onderdrukken?
Equilibrium op Mundus
Price: $3.99 USD. Words: 20,030. Language: Dutch. Published: December 16, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Paranormal, Fiction » Young adult or teen » Science Fiction
Op de planeet Mundus is er sprake van een labiel evenwicht. De stam die op de Rand leeft moet steeds achter de boeleters aan trekken voor hun voedsel. Ze vluchten voortdurend voor de vele aardbevingen die Mundus doen sidderen. Kan de jonge sjamaan hun leefwereld redden van de ondergang?
Het D.D.D. syndroom
Price: $1.99 USD. Words: 11,180. Language: Dutch. Published: December 12, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een internist stuurt een patiënt met morbide obesitas het bos in, maar de Vereniging Voor Patiëntenwelzijn neemt het voor haar op zodat ze van een D.D.D. een I.S.V. wordt.
Het frisbeeschip dat crashte in Loppersum
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 10,870. Language: Dutch. Published: December 9, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een xenomorf uit de buurt van Markeb crasht na een ruimteslag op Aarde en komt in een tuin in Loppersum terecht. Geja hoort puppygeluiden en roept de hulp van haar vriend Marvin in. Als leden van Het Dierenbevrijdingsfront moeten ze het opgesloten dier wel redden. Is dat verstandig?
Liefde en aandacht doen wonderen
Price: $1.99 USD. Words: 8,340. Language: Dutch. Published: December 7, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Cadi ervaart stress bij haar werk in de ouderenzorg. Ze probeert tijdens haar lunch in de tuin tot rust te komen. Dan komt ze ineens in De Droomtijd van de Australische Aboriginals terecht en wordt daar gezien als de gezondene. Cadi gaat samen met twee jagers op jacht naar een heks en twee honden. Ze beleeft een spannend avontuur en leert een wijze les.
De Knuffelsteen
Price: Free! Words: 3,380. Language: Dutch. Published: December 6, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Fernando gaat in zijn herfstvakantie van school uit logeren bij zijn oom en tante in België. Hij reist met de Thalys, waar hij vreemde medereizigers ontmoet en hij waant zich een detective.
Paddy en Padda
Price: $0.99 USD. Words: 2,150. Language: Dutch. Published: November 29, 2015. Categories: Fiction » Children’s books » Animals, Fiction » Fantasy » Short stories
Het padmannetje, Paddy, is alleen. Hij gaat op zoek naar het geluk, maar het valt niet mee om een nieuw thuis te vinden. Dan hoort hij muziek en ziet hij Padda.

Johanna Lime's tag cloud

aantrekkingskracht    aarman    abduction    aboriginal mythe    actiefiguren    adventure    afrodisiacum    aliens    astronaut    avatars    avontuur    begeerte    being in love    berinyi5    bijzonder zijn    bloed    blood    boeleter    boselfen    bullying    cake    cat    city    controle over je leven houden    cosmeticaproeven    creativiteit    cure disease    cybernetica    de vergeten vloek    detective    dieetgoeroe    dief    dierenliefde    draak    dragon    draken    drankjes    drie is te veel    droom of werkelijkheid    droomtijd    eenzaamheid    ei    eibor risoklany    eigen mogelijkheden    elf    energie    english    exoplaneet    expeditie    experiment    fairy    fairytale    fans    fantasy    fee    feniks    friendship    gasboringen    gedaantewisselaars    gelukskoekjes    gevangenschap    geweten    goden    godinnen    goed doen    grandmother    grootmoeder    guard    haar    heilige plaats    heks    heksen    hoftovenaar    home    hospital    huwelijk    idool    ijs en vuur    instabiele wereld    instinct    instincts    jaloezie    job interview    kat    kinderverhaal    king    konijn    konijnen    koning    koningin    korrigans    kort verhaal    kristallen    kuur    laskoro    liefde    loneliness    loopvogel    maan    maatschappijkritisch    mage    magic    magie    magier    magische wezens    mandragora    mars    metamorfose    morbide obesitas    moving    muizen    muizenissen    muizentrappen    museum    music    muziek    nachtwaker    nederlands    nederlandse auteur    nomaden    oger    onderzoek    ongeluk    onnatuurlijk magnetisme    ontvoering    ontwerp    ontwikkeling    opstand    opvang    orakel    orc    ork    overleven    paardenfokker    pacifist    padden    painting    pesten    pionier    planeet    planeten    planten kweken    poison    poodle    potion    priester    princesses    prins    prinses    prinsessen    rabbit    rat    reageerbuisbabys    ridders    ring    rituelen    robot    roedelaar    roleplaying    rollenspel    rotterdam    ruimtevaart    rumtevaart    rune    samengaan    scheiding    scheppingsverhaal    schilderen    science fction    science fiction    sjamaan    slak    slangen    sluimerend vuur    soep    sollicitatie    special child    spells magic    sprookje    sprookjesfiguren    stad    stad management    staljongen    swords    taarten    taicapry    takshond    talent    talisman    techniek    telepathie    test    tieners    toad    toekomst    toverij    town    treinreis    tuingroenten    ufo    vakantie    vampier    vampire    vergif    verhuizing    verliefdheid    voorouderbomen    vriendschap    vrijheidsbeperking    water monster    watermonster    werken in de ouderenzorg    wilde honden    wisselkind    wisseltruc    witch    xenomorf    zeemeermin    ziekenhuis    ziekte    zwaarden    zweefspreuk