Johanna Lime

Biography

Johanna Lime
Marjo Heijkoop en Dinie Boudestein schreven sinds hun kindertijd samen dagboeken van personages. Hun voorliefde voor fantasy en sciencefiction ontwikkelde zich tot het bouwen van een eigen fantasiewereld. Op 1-11-2011 besloten ze samen om hun dagboeken te gebruiken voor het schrijven van een roman, onder het pseudoniem Johanna Lime. Dat werd Schimmenschuw. Dit debuut is in 2015 uitgebracht bij Zilverbron. Na haar debuut volgde een trilogie met de naam De vergeten vloek. Deel 1 van deze trilogie, Sluimerend vuur, is uitgebracht in 2017 en deel 2, Smeulend venijn, kwam uit in 2018.
Helaas overleed Dinie op 23-12-2018 en daarom gaat Marjo alleen verder met het schrijven van deel 3 van De vergeten vloek. Dit deel, Schamel verbond, kwam in april 2020 uit bij Zilverbron. Bij uitgeverij aquaZZ kwan in 2020 een autobiografische fictie uit, het boek De twaalfde Saturnusmaan.
Johanna Lime is nu bezig aan een nieuwe trilogie, Interplanetair. Boek 1 Ruimtestad kwam uit op 5 februari 2021, boek 2 Geestenpoort kwam uit op 12 mei 2022 en boek 3 kwam uit op 20 april 2023. Johanna Is nu bezig aan haar volgende serie Magische Alliantie, dit worden zes boeken.
Behalve romans schrijft Johanna ook korte verhalen. Deze verhalen, die veelal hebben meegedaan aan wedstrijden in het fantasy, sciencefiction en horror genre, zijn hier op Smashwords sinds november 2015 te vinden als e-books
In 2018 en 2019 hebben de e-books die wij eerder al op Smashwords publiceerden een hoofdredactie gekregen en daarna zijn de verbeterde versies opnieuw uitgebracht. Het voordeel van de redactie is dat er nu duidelijk bij staat of het verhaal geschikt is voor kinderen, Young Adults of volwassenen. Op de kaften staat NL voor Nederlandstalig. Er zijn een paar e-books vertaald, dit is te zien aan EN voor Engels op de kaft.
Marjo Heijkoop gaat vanaf 2019 alleen onder het pseudoniem Johanna Lime verder met het schrijven van fantasyromans en korte verhalen, hoewel Dinie altijd in haar herinnering een rol zal blijven spelen en ze vast nog wel voor inspiratie zorgen zal.
De Randsteden serie bevat zeven science fiction verhalen die in juni en juli van 2019 op Smashwords werden gepubliceerd als e-books. Deze verhalen hebben Dinie en Marjo nog samen geschreven, ze hebben tussen 2012 en 2017 aan wedstrijden meegedaan en kregen in 2019 een hoofdredactie bij Tamara Geraeds.
Marjo zal regelmatig nieuwe korte verhalen op Smashwords plaatsen. Wie weet komen er later zelfs romans als e-book bij te staan. Dus als u van fantasy en sciencefiction houdt, volg dan Johanna Lime.
U kunt gebruik maken van de mogelijkheid die Smashwords biedt om een e-mail te ontvangen als er iets nieuws wordt uitgebracht.

Where to find Johanna Lime online

Videos

Johanna Lime, auteur Nederlandse SFF
Welkom op mijn kanaal. https://www.youtube.com/channel/UCjm-7pyLCZFsgNRwqpjdBSw Ik ben auteur van Nederlandstalige fantasy- en science fictionverhalen, zowel romans als korte verhalen. Om meer over mij te weten kijkt u dit filmpje eerst. Er zijn ook filmpjes per boek te zien op mijn kanaal en meer. Geïnteresseerd? Lees mijn verhalen!

Series

Verhalen van Eibor Risoklany
Eibor Risoklany is de verbeeldingswereld uit de boeken van Johanna Lime. Naast de boeken die bij Zilverbron zijn uitgegeven, schreef Johanna korte verhalen uit dezelfde verbeeldingswereld. Dat zijn deze e-books op Smashwords. De juiste volgorde van de verhalen over Eibor Risoklany is als volgt: 1. De wording van Chyndyro (Smashwords e-book) 2. Schimmenschuw – uitgeverij Zilverbron (paperback ISBN 978-94-6308-020-0) 3. De vergeten vloek deel 1 – Sluimerend vuur - uitgeverij Zilverbron (paperback ISBN 978-94-6308-087-3) 4. De slangenvrouw (Smashwords e-book) 5. De vergeten vloek deel 2 – Smeulend venijn - uitgeverij Zilverbron (paperback ISBN 978-94-6308-139-9) 6. De Shoiaviony van Berinyi3 (Smashwords e-book) 7. De Eedenvallei van de Shoikeiyi (Smashwords e-book) 8. De nevelkinderen van Hary Rud (Smashwords e-book) 9. De vergeten vloek deel 3 – Schamel verbond - uitgeverij Zilverbron (paperback ISBN 978-94-6308-210-5) 10. Het frisbeeschip dat crashte in Loppersum (Smashwords e-book) Eibor Risoklany is the imaginary world from the books of Johanna Lime. One story has been translated into English. The Nebula Children Of Hary Rud, a story from the planet Berinyi5.
Randsteden
De Randsteden serie bestaat uit zeven korte sciencefictionverhalen, die zijn geschreven door Johanna Lime. Tussen 2012 en 2017 hebben deze verhalen stuk voor stuk meegedaan aan verhalenwedstrijden in het Fantasy- en Scifi- genre, zijn ze meerder keren door ons verbeterd door herschrijven en in 2019 kregen ze een hoofdredactie door Tamara Geraeds. Randsteden zijn pionierssteden op de Maan, op Mars en op exoplaneten, die als een afspiegeling van Commando Almere gezien kunnen worden. Ze krijgen hun naam in Nederland omdat de Ruimtehaven van de European Space Agency in de Markerwaard langs de grens van de Nederlandse Randstad is gebouwd. Maar ook doordat meestal het woord ‘rand’ in de naam van zo’n pioniersstad is opgenomen. Bij deze serie horen de titels: 1. Carrière maken 2. Onnatuurlijk 3. Defragmentatie 4. Mensplanten van Mars 5. Levende fantasie 6. Robotrace 7. De urn LET OP Klik op de link Randsteden om alle zeven delen te kunnen zien.

Books

Kamerverhuur in Sloppenflats
Price: $0.99 USD. Words: 6,490. Language: Dutch. Published: May 2, 2022. Categories: Fiction » Young adult or teen » Fairy Tales, Fiction » Fantasy » Short stories
Dit is een soort ‘boontje komt om zijn loontje verhaal’ en ook wat moralistisch, dat komt doordat ik het heb gebaseerd op het Japans sprookje over de mus die een poot brak. Ik heb dit verhaal in een dystopische setting geplaatst waarin actuele problematiek van klimaatverandering en woningtekort zich doorzet en mensen in sloppenflats wonen.
Ruimteschroot
Price: $0.99 USD. Words: 6,010. Language: Dutch. Published: May 2, 2022. Categories: Fiction » Young adult or teen » Fantasy, Fiction » Fantasy » Short stories
Ruimteschroot speelt zich af rond de Maan, in een tijd iets verder in onze toekomst. Zoals wij nu te kampen hebben met plastic vervuiling in onze oceanen, is de ruimte compleet vervuild door ruimteschroot. Kyle wil meehelpen om al dat ongewenste vuil op te ruimen. Zijn werk in de ruimte blijkt gevaarlijker te zijn dan hij had verwacht.
Nachtwaker op de Maan
Price: $1.99 USD. Words: 11,030. Language: Dutch. Published: January 21, 2022. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Nachtwaker op de Maan gaat over Veronica Veth die, na een bijna burn-out bij haar werk als politieagente in de ruige Maanstad Kraterrand, naar de aarde wordt teruggestuurd. Ze wil dat niet en solliciteert bij een overslagbedrijf op de ruimtehaven. Daar werkt ze alleen ’s nachts en is dan de enige mens op het enorme terrein. Ze is blij met haar werk, totdat er indringers op het terrein komen….
Liefde laat zich niet dwingen
Price: $1.99 USD. Words: 10,490. Language: Dutch. Published: January 21, 2022. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Liefde laat zich niet dwingen gaat over een prinses die erg van kikkers houdt. Haar vader wil dat ze met de prins uit hun buurland trouwt, om de vrede ook in de toekomst te bewaren. Adewij wil het wel een kans geven maar vindt dat liefde zich niet laat dwingen. Na allerlei verwikkelingen samen met haar stiefzus lukt het toch nog om gelukkig te worden, zoals dat in een sprookje hoort.
Wanneer Moeder Aarde Sterft
Price: $1.99 USD. Words: 12,010. Language: Dutch. Published: January 21, 2022. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Wanneer Moeder Aarde sterft gaat over Neanderthalers die leven bij de geboortegrot van de godin Nerthus, die Moeder Aarde wordt genoemd. De klimaatcrisis uit de toekomst werpt lange schaduwen naar het verleden, waardoor er scheuren in de tijd ontstaan en de Neanderthalers te maken krijgen met dinosauriërs uit het verleden. De aarde sterft.
Hellefee
Price: Free! Words: 5,610. Language: Dutch. Published: April 11, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Science fiction » Short stories
Als Sam de satelliet probeert te repareren, schampt ruimteschroot zijn arm. Hij wordt net op tijd gered door een hellefee met haar driekoppige poedel. Sam wordt geopereerd en kan zijn beschermengel zien, dat is niet zoals het hoort. Ook ziet hij kabouters die de troep opruimen. Het is vreemd, maar Sam is allang blij dat zijn arm niet geamputeerd hoeft te worden.
De Humayesse
Price: Free! Words: 3,650. Language: Dutch. Published: April 11, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Science fiction » Short stories
Scet’catje, een buitenaardse van Zavypso komt incognito onderzoek doen naar de gezondheidszorg op Aarde. Precies als ze landt is er een pandemie uitgebroken, een zoönose bedreigt mensenlevens. Ze besluit de mensen te helpen en ontwikkelt de humayesse, maar dan wordt ze betrapt.
Tijd Om Te Leven
Price: Free! Words: 3,760. Language: Dutch. Published: March 28, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
De koning is dood en zijn zoon wil dat de twee magiërs van zijn land, Sachiël en Farbod, voor hem uitzoeken in welk jaar hij zal sterven. Koning Kael wil plannen maken. Maar hoe de magiërs ook zoeken, ze vinden het antwoord op de vraag niet. Toch komt er een oplossing.
Goudborstels Grijpt in
Price: $0.99 USD. Words: 5,700. Language: Dutch. Published: March 27, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Op de kolonieplaneet Wanerand staat Zwijnenvader ingeblikt op het plein voor een fabriek waar varkens gemarteld en geslacht worden voor de consumptie van hun vlees. Hij roept zijn god Goudborstels te hulp. In de ruimte vliegt Skidbladnir rond. De Wanen zijn op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats. Ze vangen het gebed van het varken op en beginnen een reddingsactie.
Nederland Emigreert
Price: $1.99 USD. Words: 9,520. Language: Dutch. Published: March 27, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Het ruimteschip, de Hr. Ms. Koningin Amalia, probeert een nieuwe woonplek voor Nederland te zoeken. In de toekomst zit Nederland in de knel. Massale overstromingen teisteren het land en de EU weigert om het volk op te vangen in buurlanden. Snel ingrijpen is nodig, want de situatie loopt helemaal uit de hand. Als het ruimteschip opeens op een onbekende planeet crasht, lijkt alle hoop vervlogen.
Rode Zwammen
Price: $1.99 USD. Words: 6,820. Language: Dutch. Published: March 27, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Rudolf doet onderzoek naar bodemmonsters van Mars en hoopt een levend organisme te vinden. Onder zijn microscoop ziet hij een bloedboom. Daardoor vergeet hij de tijd. In zijn haast gebeurt er een ongeluk, waarvan de gevolgen niet te overzien zijn. Op hun vakantie bestrijden Noura en Rudolf rode zwammen, maar dat gebeurt op een heel bijzondere manier. Noura is genoodzaakt haar geheim prijs te geven
De Magie Van Het Lorgnet
Price: $1.99 USD. Words: 8,530. Language: Dutch. Published: March 27, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
De magie van het lorgnet is een verhaal over een man die in een grauwe wereld leeft waarin zijn zoon spoorloos verdwijnt. Alles lijkt grijs en troosteloos, totdat hij ontdekt wat er achter de verdwijning schuilgaat. Dan gaat hij, gewapend met het lorgnet, de pot zalf van de misdienaar en een poetsdoek op weg om zijn zoon uit de handen van Krampus te redden.
Fantoompijn
Price: $1.99 USD. Words: 6,600. Language: Dutch. Published: March 20, 2021. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories
Katja Lu is een Half Cybernetisch Mens. Ze werkt als monteur op een ruimtehaven van Terra99. Terwijl ze bezig is, krijgt ze plotseling een heftige pijn. Dit is vreemd, want die pijn zit in haar cybernetische onderdelen. Hoe dat kan, wordt in dit verhaal verteld.
De Piet Hein En De Pratende Hond
Price: $1.99 USD. Words: 7,150. Language: Dutch. Published: March 20, 2021. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Fantasy » Short stories
In 2030 is er een klimaatramp geweest. De KI is aan de macht gekomen en heeft Patrick Klein in een door robots opgebouwde stad geplaatst. Sindsdien is hij eenzaam. Patrick wil zich nuttig maken en krijgt toestemming om te reizen. Hij gaat in een boot op weg naar de zee. Onderweg redt Bolt, een pratende hond, hem. Ze gaan samen op avontuur. Uiteindelijk komt Patrick aan boord van de Piet Hein.
Die Duivelse Koeien
Price: $1.99 USD. Words: 8,710. Language: Dutch. Published: March 20, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Ron Tisini is een kersverse inquisiteur die op heksenjacht gaat en zo in de voetsporen van zijn verdwenen voorgangers treedt. Wat er met hen gebeurd is, blijft een raadsel tot hij bij een dorp vijf koeien tegenkomt die in heksen veranderen. Hij probeert die duivelse vrouwen op te sporen, wat hem na een valse start ook lukt. Daarna verandert zijn leven rigoureus.
Limeschrift Mijn Blogs Over Schrijven
You set the price! Words: 24,630. Language: Dutch. Published: February 24, 2021. Categories: Nonfiction » Self-improvement » Creativity, Nonfiction » Literary criticism » Science Fiction & Fantasy
Dit e-book is gemaakt naar aanleiding van twintig blogs van Johanna Lime, waarin zij verschillende onderwerpen aankaart, voor belangstellenden van het schrijversvak. Johanna wil hiermee een persoonlijk beeld geven over waar een schrijver mee te maken heeft, bij het schrijven van kortverhalen en romans in het fantasy en sciencefictiongenre.
De Eedenvallei Van De Shoikeiyi
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 9,190. Language: Dutch. Published: February 13, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Tijdens een gesprek over magische spreuken luisteren de vriendinnen van Tatjana Baksy naar het verhaal over hoe Tatjana kennis maakte met de Shoikeiyi uit de Eedenvallei. Deze wezens met hun kattenogen en vleermuisoren wonen in een beschermd gebied waar miniatuurhuizen staan. Alle gewassen zijn zoveel mogelijk aangepast aan hun lengte.
De Shoiaviony Van Berinyi3
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 8,000. Language: Dutch. Published: February 13, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Sammerah leeft bij haar moeder in het Pauwenklooster op Berinyi3, de derde planeet van het koninkrijk Berinyi. In het klooster komen regelmatig gasten voor een retraite, zij helpen mee met de oogst. In de kloostertuin leven de Shoiaviony in hun boomhuizen, ze zijn nuttig maar kunnen soms ook gevaarlijk zijn. Sammerah ontdekt dat de Shoiaviony kwaad zijn en probeert uit te zoeken wat er is gebeurd.
De Listige Schoenmaker
Price: $1.99 USD. Words: 6,960. Language: Dutch. Published: February 5, 2021. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fairy Tales
Na jaren werk aan de kathedraal van Akeulendam blijkt er te weinig geld te zijn om de kathedraal af te bouwen. Dan komt een rijke koopman met een duivels plan aanzetten, waarbij de bisschop van de stad een grote prijs betaalt. De schoenmaker heeft door dat de huidige bisschop het leven van zijn opvolger op het spel gezet heeft. Hij verzint een list om het duivelse plan te saboteren.
Hoe een oger uit Geoglurk de aardmannen hielp
You set the price! Words: 11,370. Language: Dutch. Published: April 26, 2020. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Short Stories
De aardmannen van Faunaardland worden door vliegende saffraanslakken met een bijtend zuur belaagd. Dat komt door Dhan, een magiër uit Bruinaardland, die in de oorlog werd verslagen. Zijn vloek kan niet gekeerd worden, tenzij Stibs en zijn groep een oger in Geoglurk vinden die verzot is op slakkensoep.
Randsteden deel 7, De urn
Series: Randsteden, Book 7. Price: $1.99 USD. Words: 8,010. Language: Dutch. Published: June 29, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Fantasy » Dark
Drie astronauten van de European Space Agency onderzoeken twee planeten waarop leven is ontdekt. Anasztazia gaat op verkenning uit en overtreedt de regels. Ze gaat alleen in een grot met een krachtveld naar binnen. Er staan urnen op de grond die ze onderzoekt. Na thuiskomst zit het ongeluk haar op de hielen.
Randsteden deel 6, Robotrace
Series: Randsteden, Book 6. Price: $1.99 USD. Words: 10,640. Language: Dutch. Published: June 29, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Booy van der Zee gaat op zoek naar een nieuw genie, want innovatie is nodig. Om iemand te kunnen selecteren voor een opleiding bij Commando Almere, organiseert hij een robotrace. In de Randstad Fabelrand op Flut leven wel heel vreemde wezens. Zou een van hen de race kunnen winnen?
Randsteden deel 5, Levende fantasie
Series: Randsteden, Book 5. Price: $1.99 USD. Words: 7,920. Language: Dutch. Published: June 29, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Rond Expansierand op de planeet Metope is het ionenscherm omlaag gehaald, want de pioniers zien geen gevaar. Twan is met zijn vader verhuisd naar deze exoplaneet. Hij vindt de strenge regels van stadsdirecteur Rafer vreselijk. Stiekem tekent hij toch actiefiguren. Dan gebeurt er iets waardoor alles verandert.
Randsteden deel 4, Mensplanten van Mars
Series: Randsteden, Book 4. Price: $1.99 USD. Words: 5,660. Language: Dutch. Published: June 21, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Marsdurand is een Randstad waar mensen onder koepels leven. De atmosfeer is niet geschikt voor hen, maar wel voor de mensplanten. Zij ademen koolzuurgas in zuurstof uit. Door de straling heeft Es, de vader van Flox, wratten. Zal Flox hier samen met opa een medicijn voor vinden? Hoe overleef je op Mars?
Randsteden deel 3, Defragmentatie
Series: Randsteden, Book 3. Price: $1.99 USD. Words: 9,030. Language: Dutch. Published: June 15, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Romance » Short stories
Valerie werkt als Half Cybernetisch Mens in de kweekbakken van Hardorand op de Maan. Op een dag ontdekt ze dat ze helemaal gefragmenteerd is. Er begint een zoektocht naar alle onderdelen die ze mist. Uiteindelijk komt ze erachter welk essentieel onderdeel ze nog altijd niet teruggevonden heeft. Dan is haar defragmentatie pas compleet.
Randsteden deel 2, Onnatuurlijk
Series: Randsteden, Book 2. Price: $1.99 USD. Words: 12,680. Language: Dutch. Published: June 7, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Ali van Gouderak heeft haar doel gehaald. Ze is een jaar stadsdirecteur van Gordurand. Sommige mensen vinden dat het leven in hoge flats op een kleine oppervlakte hen te veel beperkt. Een groepje mannen breekt uit en trekt het woud in. Ze overtreden de eerste wet en dat heeft vreselijke consequenties.
Randsteden deel 1, Carrière maken
Series: Randsteden, Book 1. Price: $1.99 USD. Words: 11,590. Language: Dutch. Published: June 1, 2019. Categories: Fiction » Science fiction » Short stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Ali van Gouderak wacht steeds weer op de thuiskomst van haar man die ruimtevaarder is bij Commando Almere. Nu haar zoon ook al in de ruimte gaat werken, wil ze carrière maken. Ze heeft Randstadmanagement gestudeerd en solliciteert voor een baan. Maar dat pakt net iets anders uit dan ze hoopte.
Ruilen met Korrigans
Price: $1.99 USD. Words: 9,020. Language: Dutch. Published: February 25, 2019. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Science fiction » Adventure
Harm en Pamela besluiten een stacaravan te kopen. Harm wil tuingroenten kweken. Pamela leest in haar nieuwste boek. Binks komt logeren. Alles gaat goed totdat er in een onweersbui iets uit de lucht komt vallen. Zijn er pesterige aliens geland of hebben ze met diefachtige kabouters te maken? Pamela houdt de wacht en Binks gaat eropaf. Wat er dan gebeurt, is echt te bizar voor woorden.
The Fayfairy Talent
Price: $0.99 USD. Words: 2,480. Language: English. Published: December 7, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Nature & the Natural World / Environment
Sprinkle is a fayfairy with a special talent. Zared wants to force her to help the rats and therefore abducts her. The pucat also has plans for the fayfairy and her talent. Who will she help?
The anti Bumpbrump Potion
Price: $0.99 USD. Words: 3,020. Language: English. Published: November 8, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Short Stories
A contagious disease prevails in Blackwater: the bumpbrump. The King is ill. Colmar wants to save him and has to get the anti-bumpbrump potion. But this potion can only be made by a witch and it needs a rare ingredient. Will Colmar succeed in saving his King?
The Shoulder Dragon
Price: $0.99 USD. Words: 3,770. Language: English. Published: October 27, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Short Stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Rose is silly the children from her new school say. She thinks her bike is a horse. Rose has just moved to this town. She unpacks a box her grandmother left her. She likes the toy she finds in it.
Pacifist Blood
Price: $0.99 USD. Words: 2,220. Language: English. Published: October 1, 2018. Categories: Fiction » Horror » Undead, Fiction » Fantasy » Urban
Mylo Tusker has a job interview as a night watchman at the Rotterdam Hospital. He wants to remain a pacifist. But will he be able to suppress his instincts?
The Nebula Children of Hary Rud
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 9,500. Language: English. Published: September 25, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
Both princesses of Berinyi5, Golda and Helena, are traveling to Hary Rud, where the Taicapry of the Ana-Rosa tribe live. It is important for them to find out how this population group came here and what their rules are. They learn that they are nebula children, like the Taicapry are.
Toado and Toada
Price: $0.99 USD. Words: 2,370. Language: English. Published: September 15, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Animals » Frogs & toads, Fiction » Fantasy » Short stories
The toad-man, Toado, is lonely. He tries to find his happiness elsewhere, but it is difficult to find a new home. Then he hears music playing and meets Toada.
De antibuilenbruildrank
Price: $0.99 USD. Words: 2,870. Language: Dutch. Published: September 13, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Short Stories
In Zwartewaal heerst een besmettelijke ziekte: de builenbruil. De koning is ziek. Colmar wil hem redden en moet aan de antibuilenbruildrank zien te komen. Maar het drankje kan alleen worden gemaakt door een heks en het heeft een zeldzaam ingrediënt nodig. Lukt het Colmar om zijn koning te redden?
Het feifarietalent
Price: $0.99 USD. Words: 2,370. Language: Dutch. Published: September 13, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Nature & the Natural World / Environment
Sprenkel is een feifarie met een bijzonder talent. Zared wil haar hulp afdwingen en ontvoert haar. De poekat heeft ook plannen voor de lichtfee. Wie zal ze helpen?
De nevelkinderen van Hary Rud
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 9,260. Language: Dutch. Published: September 12, 2018. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Fantasy
De beide prinsessen van Berinyi5, Golda en Helena, gaan mee op reis naar Hary Rud, de plaats waar de Ana-Rosa-taicapry leven. Het is belangrijk dat ze weten hoe deze bevolkingsgroep hier is gekomen en wat hun regels zijn. Het zijn nevelkinderen, net als de taicapry zelf.
De schouderdraak
Price: $0.99 USD. Words: 3,690. Language: Dutch. Published: April 27, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Short Stories, Fiction » Fantasy » Short stories
Riet is gek zeggen de kinderen op haar nieuwe school. Ze denkt dat haar fiets een paard is. Riet is pas verhuisd. Ze pakt de doos uit die haar oma haar heeft nagelaten. Ze is blij met wat daar uit komt.
Een draak met koekjes
Price: $1.99 USD. Words: 9,420. Language: Dutch. Published: April 25, 2018. Categories: Fiction » Children’s books » Fairy tales & fables, Fiction » Fantasy » Short stories
Ridder Roodbaard kruipt in het hol van de draak Nijdas om een uniek cadeau te vinden voor prinses IJzerhart. Maar de prinses wil geen ei. Zeker niet van een man met een baard. Roodbaard broedt het ei uit en krijgt een draak als huisdier. Maar kan dat wel zo blijven?
De slangenvrouw
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 9,310. Language: Dutch. Published: March 11, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Science Fiction
Jasmin Hara is dolgelukkig wanneer ze een baan aangeboden krijgt als sinaasappelplukster. Ze schrikt als er op de plantage een slang op haar af komt, maar weet het dier met haar magie af te weren. Dan blijkt echter dat iedereen vreselijk bang is voor een Slangenvrouw, zoals zij wordt genoemd. Ze is aan haar baas overgeleverd die vrouwen als handelswaar beschouwt. Wat zal haar lot zijn?
De wording van Chyndyro
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 10,440. Language: Dutch. Published: February 22, 2017. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Young adult or teen » Science Fiction
De wording van Chyndyro is het scheppingsverhaal van de verbeeldingswereld uit de fantasyboeken ‘Schimmenschuw’ en de daarop volgende trilogie ‘De vergeten vloek’ van Johanna Lime. Mensen die verbannen zijn van de Aarde zijn op de godenplaneet Eibor Risoklany terecht gekomen. Om ze te laten overleven hebben de Avatars hen de gave van magie geschonken, maar nu loopt het uit de hand.
De niksmeer en de zeefemin
Price: $1.99 USD. Words: 6,330. Language: Dutch. Published: September 14, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Als de bliksem inslaat in het museum van Peschi, is dit reddeloos verloren. Meester Milagro moet een nieuwe collectie Magische Wezens en Sprookjesfiguren aanleggen. Hij gaat op reis, terwijl het museum opnieuw gebouwd wordt. Hij weet niet, dat er na de brand uit de as twee wezens zijn ontstaan. Bij die twee is er iets helemaal mis. Zou dat nog wel goed komen?
Muizenissen
Price: $1.99 USD. Words: 7,150. Language: Dutch. Published: September 12, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Fairy tales & fables
In deze fantasywereld is het haar erg belangrijk. In het land waar de hoogte van je kapsel bepalend is voor de belangrijkheid van mensen, krijgt prinses Myrea last van muizenissen. Hoe kan ze een oorlog tegenhouden met het land waarin de lengte van vlechten juist bepalend is?
Goed opletten!
Price: $1.99 USD. Words: 9,570. Language: Dutch. Published: February 28, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories, Fiction » Children’s books » Short Stories
De magische spreuken van prins Julius gaan steeds weer de mist in. De koning heeft een probleem met de boselfen die volgens hem de weg door het bos willen laten verdwijnen. Alles heeft te maken met misverstanden. Ze moeten eens beter opletten!
Echt, een wereld van ringen
Price: $1.99 USD. Words: 6,960. Language: Dutch. Published: February 27, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Ido bevindt zich in een vreemde wereld die uit ringen bestaat. Hij ziet vaag de sterren in het heelal en wordt door de wand van zijn ring heen gezogen. Er zweeft een lint de ruimte in. Ido komt ergens terecht waar hij niet welkom is. Hij moet daar weg, maar kan dat wel?
Idool
Price: $1.99 USD. Words: 8,130. Language: Dutch. Published: February 27, 2016. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een man met een onnatuurlijk magnetisme komt door zijn hoogmoed ten val. Alles wat van hem overblijft is een prullerig idool.
Pacifistenbloed
Price: $0.99 USD. Words: 2,150. Language: Dutch. Published: December 18, 2015. Categories: Fiction » Horror » Undead, Fiction » Fantasy » Urban
Mylo Tusker heeft gesolliciteerd als nachtwaker van een ziekenhuis in Rotterdam. Hij wil een pacifist zijn. Maar kan hij zijn jagersinstinct wel blijven onderdrukken?
Equilibrium op Mundus
Price: $1.99 USD. Words: 20,030. Language: Dutch. Published: December 16, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Paranormal, Fiction » Young adult or teen » Science Fiction
Op de planeet Mundus is er sprake van een labiel evenwicht. De stam die op de Rand leeft moet steeds achter de boeleters aan trekken voor hun voedsel. Ze vluchten voortdurend voor de vele aardbevingen die Mundus doen sidderen. Kan de jonge sjamaan hun leefwereld redden van de ondergang?
Het D.D.D. syndroom
Price: $1.99 USD. Words: 11,160. Language: Dutch. Published: December 12, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een internist stuurt een patiënt met morbide obesitas het bos in, maar de Vereniging Voor Patiëntenwelzijn neemt het voor haar op zodat ze van een D.D.D. een I.S.V. wordt.
Het frisbeeschip dat crashte in Loppersum
Series: Verhalen van Eibor Risoklany. Price: $1.99 USD. Words: 10,840. Language: Dutch. Published: December 9, 2015. Categories: Fiction » Fantasy » Short stories
Een xenomorf uit de buurt van Markeb crasht na een ruimteslag op Aarde en komt in een tuin in Loppersum terecht. Geja hoort puppygeluiden en roept de hulp van haar vriend Marvin in. Als leden van Het Dierenbevrijdingsfront moeten ze het opgesloten dier wel redden. Is dat verstandig?
View more books by this author...

Johanna Lime's tag cloud

aantrekkingskracht    aarman    abduction    actiefiguren    adventure    afrodisiacum    aken    alien    aliens    astronaut    avatars    avontuur    begeerte    behulpzaamheid    being in love    berinyi3    berinyi5    beschermengel    bijzonder zijn    bisschop    bloed    blood    boeken    boeleter    boselfen    bullying    cake    cat    city    controle over je leven houden    cosmeticaproeven    creativiteit    cure disease    cybernetica    cyborg    de vergeten vloek    demon    dieetgoeroe    dief    dierenliefde    dieven    dinosaurus    draak    dragon    draken    drankjes    drie is te veel    droom of werkelijkheid    duivel    echo    ei    eibor risoklany    elf    elixer    energie    english    erfelijkheid    erfenis    exoplaneet    expeditie    experiment    fairy    fairytale    fans    fantasy    fee    feniks    flat    friendship    gasboringen    gedaantewisselaars    geluiden    gelukskoekjes    gevaar    gevangenschap    geweten    goden    godinnen    goed doen    grandmother    grootmoeder    guard    haar    hebzucht    heilige plaats    heks    heksen    heksenvervolging    hoftovenaar    home    hond    hospital    huwelijk    idool    ijs en vuur    industrie    inquisiteur    instabiele wereld    instinct    instincts    jagers    jaloezie    job interview    kabouters    kat    kathedraal    kerk    keulen    kikker    kinderverhaal    king    kleuren    klimaat    klimaatramp    klooster    koeien    konijnen    koning    koningin    korrigans    kortverhalen    krampus    kruiden    kuur    laskoro    leven    liefde    liefdesdrank    loneliness    loopvogel    maan    maatschappijkritisch    mage    magic    magie    magier    magische wezens    mammoet    mandragora    mars    medicijn    metamorfose    middeleeuws    modern    monteur    morbide obesitas    moving    muizen    muizenissen    muizentrappen    museum    music    mythologie    nacht    nachtwaker    natuur    nederlands    nederlandse auteur    nederlans    nomaden    oger    onderzoek    ongeluk    onnatuurlijk magnetisme    ontvoering    ontwerp    ontwikkeling    opstand    opvang    orakel    orc    ork    overleven    paardenfokker    pacifist    painting    pandemie    pesten    pijn    pionier    planeet    planeten    plannen    planten kweken    plastic    plot    poison    politie    politiek    poodle    potion    prehistorie    priester    princesses    prins    prinses    prinsessen    rabbit    ramp    rat    reageerbuisbabys    ridders    ring    ritueel    rituelen    robot    robots    roedelaar    roleplaying    rollenspel    roman    rotterdam    ruimte    ruimtehaven    ruimteschip    ruimtevaart    rumtevaart    samengaan    satelliet    scheiding    scheppingsverhaal    schip    schoenmaker    schrijfproces    schrijven    sciece fiction    science fction    science fiction    sciencefiction    shoiaviony    shoikeiyi    sjamaan    slak    slangen    sluimerend vuur    soep    sollicitatie    special child    spells magic    spreuken    sprookje    sprookjesfiguren    stad    stad management    staljongen    student    swords    taarten    taicapry    takshond    talent    techniek    telepathie    test    tijd    toad    toekomst    toverij    toverstof    town    trollen    tuingroenten    ufo    uitgeven    vakantie    vampier    vampire    varkens    vergif    verhuizing    verliefdheid    virus    vlees    vluchteling    voorouderbomen    vos    vriendschap    vrijheidsbeperking    water monster    wensput    wereldbouw    windmolens    wisselkind    wisseltruc    witch    woningtekort    xenomorf    zee    zeemeermin    ziekenhuis    ziekte    zwaarden    zwammen    zweefspreuk