Jack Schlimazlnik

Biography

Jack Schlimazlnik. Bouwjaar 1970. Afkomstig uit de Hollandse klei, nu woonachtig tussen eiken en duinen.
Jack debuteerde in 2010 in het genre van de (erotische) verbeeldingsliteratuur, eindigde daarna regelmatig hoog bij schrijfwedstrijden en heeft nog een en ander regulier laten publiceren.

Smashwords Interview

Waar groeide je op en hoe heeft dat je schrijven beïnvloed?
Ik kom uit een typisch provinciestadje in Zuid-Holland, waar spreekwoordelijks niets te doen is. De "grote stad" was te ver weg om even heen te gaan. Dan moet je zelf avonturen gaan verzinnen en reizen in je gedachten. Daar kunnen mooie verhalen uit voortkomen.
Wanneer begon je met schrijven?
Al op de lagere school schreef ik van alles en nog wat. Vooral krantjes en tijdschriften die ik zelf samenstelde. Min of meer vanzelfsprekend kwam ik ook in de redactie van de schoolkrant terecht.
Bewust fictie schrijven met het idee dat anderen het ook zouden moeten kunnen lezen deed ik echter pas in de vijfde klas van het VWO, voor zover ik me kan herinneren. Een bezoek aan Parijs in de zomer van 1988 was daarbij de grootste inspiratie.
Read more of this interview.

Where to find Jack Schlimazlnik online


Books

Beknopte gids voor het reizen per stoomtrein
By
Price: Free! Words: 6,520. Language: Dutch. Published: June 24, 2014. Category: Nonfiction » Travel » Specialties & interests
In deze beknopte gids leest u wat u moet weten wanneer u met een stoomtrein wilt reizen.
Hier en daar een bui
By
Price: Free! Words: 1,350. Language: Dutch. Published: April 24, 2014. Category: Fiction » Fantasy » Short stories
Een eenzaam en verward wezen gaat zijn intuïtie achterna.
Return To Sender
By
Price: Free! Words: 2,770. Language: English. Published: July 23, 2013. Category: Fiction » Science fiction » Space opera
(3.00 from 1 review)
Who could have thought that a spaceship delivering mail could be involved in the Marsian Revolution? This short story is set in the SonSyst of the Leuvenhook Universe.
De halszaak
By
Price: $9.99 USD. Words: 3,750. Language: Dutch. Published: May 14, 2013. Category: Fiction » Horror » Weird fiction
Kat is verdwenen uit Man Tse. De hoofdpersoon gaat op zoek en komt in een woud waar het ongekende kenbaar wordt. De halszaak is een literair experiment op de grens van steampunk en het japonisme van de cyberpunk.
Picasso heeft de late dienst
By
Price: $0.99 USD. Words: 3,490. Language: Dutch. Published: April 10, 2013. Category: Fiction » Fantasy » Short stories
Reddingsdiensten proberen met beperkte middelen te begrijpen wat er aan de hand is in het gebouw van een koeriersdienst. Ook Flip Reevers probeert dat te begrijpen, al ziet hij niet dat hij zelf het slachtoffer is.
Kruipend duister
By
Price: Free! Words: 3,120. Language: Dutch. Published: April 9, 2013. Category: Fiction » Horror » General
Nadat Huig zijn familie heeft verlaten, probeert hij zijn memoires te schrijven. Het verleden lijkt hem echter in te halen, waarbij zijn angsten bijna tastbaar worden.

Jack Schlimazlnik’s tag cloud


Jack Schlimazlnik's favorite authors on Smashwords


Smashwords book reviews by Jack Schlimazlnik

  • Bran van Alman'or on Dec. 01, 2012

    Een kort verhaal dat lang genoeg is. Compact, zodat het niet verveelt. De plot is niet innovatief (moet dat altijd?), maar amusant genoeg om door te blijven lezen. Wat helpt bij het leesgenot is de wat bombastische taal, die hier als ironisch opgevat kan worden. Dat taalgebruik, in combinatie met de elementen van de schelmenroman, heffen het verhaal boven het gemiddelde uit. Dan maakt het bij herlezen niet uit dat het einde al bekend is. Topverhaal van Brannigan!
  • De objectieven van Peer Vos on April 05, 2013

    Mooi idee voor een kort verhaal. Ik had de introductie wat ingekort en de spanning en emoties in het laatste deel wat opgevoerd, maar ik zie dat er maar weinig marge is vanwege de lengte.